Különleges fánk recept- kenyérrel

blog
PUBLIKÁLÁS: 2015. március 15. 12:21
Az alábbi fánk könnyen elkészíthető, és nagyon finom. Gyors reggeli, vagy délutáni csemege lehet belőle. Hidegen is fogyaszthatjuk, sőt másnap is jó íze van még.

Az alábbi fánk könnyen elkészíthető, és nagyon finom. Gyors reggeli, vagy délutáni csemege lehet belőle. Hidegen is fogyaszthatjuk, sőt másnap is jó íze van még.

Kevés hozzávaló szükséges:

  • egy pár szelet kenyér
  • mogyoróvaj
  • porcukor és lekvár-ezek minden háztartásban megtalálhatóak.
kenyer1

Jó, ha friss kenyeret választunk, valamint az is, ha puhább, vékonyabb szeletet esik a választásunk. Egy pogácsaszaggatóval vágjunk a szelet közepéből kerek formákat, úgy, hogy a héját ne használjuk.Egyik szelet közepét kenjük meg mogyoróvajjal, a másikat pedig valamilyen bogyós lekvárral. Borítsuk egymásra a két szeletet, és a széleiket csippentsük jól össze, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle.

kenyér2

Tegyük forró olajba, és süssük meg mindkét oldalát, majd szórjunk rá porcukrot. Ez lesz talán a világ legegyszerűbb, és mégis finom édessége. Senkinek sem fog feltűnni, hogy kenyeret használtunk a ropogós fánkok elkészítéséhez.

Forrás: sokszinuvidek.hu

A speciális fánk elkészítésének videóját itt találod>>>>>>>>>>

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.