A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak a mulatozás, a karneváli hangulat ideje, amit aböjtkövet.
A böjtölés már javában tart, az elmúlt másfél-két hónap az eszem-iszom dínom-dánom jegyében telt. Íme, néhány recept, ami garantáltan megdobja afarsangutó hangulatát.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkét alaposan átmossuk és megszárítjuk, majd kívül belül besózzuk. A belsejét majoránnával és borssal, a külsejét pedig őrölt borssal fűszerezzük. Ezt követően magas falú tepsibe helyezzük és leöntjük a felolvasztott vajjal. Aláöntjük a bort, fóliával letakarva pároljuk. Amíg a csirke párolódik, a szalonnát megszabadítjuk a bőrétől és vékonyra szeleteljük. Amikor acsirkemegpuhult betakarjuk a szalonna szeletekkel és ropogósra sütjük.
mindmegette.hu
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.