Krómláz Európában - A súlyvesztés új segítője

blog
PUBLIKÁLÁS: 2014. szeptember 04. 20:07
A króm a táplálkozásunkalapvető nyomeleme, mely fokozza az inzulinműködést, valamint befolyásolja a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét.

A króm a táplálkozásunkalapvető nyomeleme, mely fokozza az inzulinműködést, valamint befolyásolja a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét.

Az idén befejeződött nemzetközi tudományos kísérletek igazolták, a króm a súlyvesztés segítőjeként is használható, valamint javíthatja a vércukorkontrollt a cukorbetegségben szenvedő embereknél.

Diabetes Cares szaklap tette közzé az első ezzel kapcsolatos publikációkat, amely az elmúlt hónapokban valóságos krómlázat indított el Európában,legalábbiskorábban nem tapasztalható érdeklődést a nyomelem iránt.Mikor az étrendi krómról beszélünk, amelyre az emberi testnek van szüksége, akkor arról a formájáról van szó, amely körülöttünk sokfelé megtalálható; a levegőben, a vízben, a talajban valamint az ételeinkben is.

chrome

Mint minden más nyomelem esetében, az ételben lévő mennyisége igen kevés, és az alapján változik, hogy milyen mértékben van kitéve a környezetben, valamint az előállítás során. Általánosságban a húsok, rákok, halak, tojások, teljes kiőrlésű gabonák, diófélék valamint néhány gyümölcs és zöldség is jó krómforrásnak számít.

A króm pótlása világszerte terjedőben, elsősorbanétrend-kiegészítő formájában. Ugyanis azalacsony krómkoncentrációnövelheti a diabetes előfordulását, valamint ennek következményeként a szívbetegségek kialakulásának kockázatát és olyan betegségek megjelenésének rizikóját, mint a diabétesz és a szív-érrendszeri elváltozások.

Mindezt megerősítetteKempelen Péterprofesszor,a Semmelweis Egyetem belgyógyászait klinikájának egyetemi tanára is néhány hónappal ezelőtt egymagyarországi sajtótájékoztatón.Bizonyossá vált, hogyazok körében, akik étrend-kiegészítő formában krómpótlásban részesültek, szignifikánsan javult a glükóztolerancia, valamint csökkent a koleszterin és triglicerid szint.

weight-loss

Mivel a krómhatással van a glükóz-, valamint zsíranyagcserére, a kutatók felfedezték a súlyvesztés elősegítésében, valamint a testösszetétel javításában (pl. kevesebb zsír, több izom) való szerepét. Az is bizonyossá vált, mivel kicsi az esély arra, hogy általános étrend mellett ártalmas mennyiségben lehetne krómot fogyasztani, a króm adagolása engedélyezett az élelmiszerek előállítása során valamint a krómkiegészítők is népszerűvé váltak. A Bio-Króm Chromo Precise (krómos élesztő) pedig már a felszívódást, az optimális hasznosulást segíti szerves kötésű krómmal, magas biológiai hasznosulással.

A króm – mondhatni pestiesen – itt van már az előszobában. Az elmúlt évtizedekben a szakemberek körében sem sokat halhattunkróla. Manapság pedig szinte divat lett erről beszélni, és alkalmazni ezt az értékes nyomelemet a mindennapi táplálkozásunk során.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.