Hogyan készíthetünk finom bodzabort?

bor
PUBLIKÁLÁS: 2014. május 13. 08:16

A bodzát nem csak bodzaszörp készítésére használhatjuk, kiváló alapanyag bor előállítására is.

Bodzabor recept 1

Hozzávalók:

  • 1350 g frissbodza
  • 1350 g cukor
  • 3,78 l víz
  • 1 teáskanál citromsav
  • Bor-élesztő

bodzabor

Elkészítési mód:

Csipkedjük le és törjük össze abodzabogyókat, majd tegyük egy vödörbe. Adjuk hozzá a felforralt víz felét, és hagyjuk kihűlni. Oldjuk fel a cukrot a maradék vízben, majd szűrjük át szitán a bogyós vizet a cukorra, és adjuk hozzá a citromsavat és élesztőt. Öntsük a folyadékot egy hordóba, és zárjuk le légzsilippel. Tároljuk a bort meleg helyen, hogy nyugodtan erjedhessen. Miután befejeződött az erjedés, öntsük át a bort egy tiszta korsóba. Helyezzük egy hűvösebb helyre, és hagyjuk állni néhány hónapot. Csapoljuk át újra, és hagyjuk, hogy a bor kitisztuljon. Várjunk további hat hónapot és palackozzuk.  
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.