Méregtelenítés és fogyás egyben
méregtelenítés PUBLIKÁLÁS: 2014. február 24. 11:57
leves-és turmixdiétáknakegyre többen választják a diétának ezt a formájátMéregtelenítés és kalória-bevitel csökkentésÉtrendünkbe legalább hetente egyszer érdemes beiktatni fogyasztásukatmagas folyadéktartalmukkal hozzájárulnak a napi ajánlott folyadékszükséglet biztosításához
Jó tanácsok a Bonduelle-től zöldségturmix elkészítéséhez:- A zöldségturmixhoz valamilyen gyümölcsöt is adjunk hozzá (pl.almát, körtét), így teljesebb ízt kapunk!
- Az italok dúsítására használjunk ásványvizet, natúr joghurtot, mandula- vagy szójaitalt!
Jó tanácsok a Bonduelle-től főzelékek elkészítéséhez:- Ha a főzelékdiéta mellett döntünk, akkor számoljunk azzal is, hogy ez felér egy méregtelenítő kúrával: a zöldséges ételek ugyanis megszabadítanak a lerakódott salakanyagoktól, segítenek a könnyebb emésztésben.
- Csináljunk lengyeles főzeléket! De mi is az pontosan? Sűrítés nélkül készül, az alapanyagot sós vízben vagy gőzben megfőzzük, leszűrjük, tálra halmozzuk és megszórjuk vajon pirított zsemlemorzsával. A vajat helyettesíthetjük margarinnal. A diétás étkezéshez javasolt ez a fajta elkészítés.
Jó tanácsok a Bonduelle-től leves készítéséhez:- Átlagos levesfogyasztás esetén 250-400 ml mennyiséget, összetett levesekből –például Újházy tyúkhúsleves, Jókai bableves – 500 ml-t, míg erő-, krém és gyümölcslevesekből 200-250 ml-t szokás tálalni – tanácsolja az Országos Egészségfejlesztési Intézet.
- Tanulmányok bizonyítják, ha az ebédet egy tál levessel kezdjük, utána húsz százalékkal kevesebbet eszünk a főételből.

A legfrissebb hírekért kövess minket a
Bors Google News oldalán is!