Méregtelenítés és fogyás egyben

méregtelenítés
PUBLIKÁLÁS: 2014. február 24. 11:57
leves-és turmixdiétáknakegyre többen választják a diétának ezt a formájátMéregtelenítés és kalória-bevitel csökkentésÉtrendünkbe legalább hetente egyszer érdemes beiktatni fogyasztásukatmagas folyadéktartalmukkal hozzájárulnak a napi ajánlott folyadékszükséglet biztosításáhozfozes-001Jó tanácsok a Bonduelle-től zöldségturmix elkészítéséhez:
  • A zöldségturmixhoz valamilyen gyümölcsöt is adjunk hozzá (pl.almát, körtét), így teljesebb ízt kapunk!
  • Az italok dúsítására használjunk ásványvizet, natúr joghurtot, mandula- vagy szójaitalt!
Jó tanácsok a Bonduelle-től főzelékek elkészítéséhez:
  • Ha a főzelékdiéta mellett döntünk, akkor számoljunk azzal is, hogy ez felér egy méregtelenítő kúrával: a zöldséges ételek ugyanis megszabadítanak a lerakódott salakanyagoktól, segítenek a könnyebb emésztésben.
  • Csináljunk lengyeles főzeléket! De mi is az pontosan? Sűrítés nélkül készül, az alapanyagot sós vízben vagy gőzben megfőzzük, leszűrjük, tálra halmozzuk és megszórjuk vajon pirított zsemlemorzsával. A vajat helyettesíthetjük margarinnal. A diétás étkezéshez javasolt ez a fajta elkészítés.
Jó tanácsok a Bonduelle-től leves készítéséhez:
  • Átlagos levesfogyasztás esetén 250-400 ml mennyiséget, összetett levesekből –például Újházy tyúkhúsleves, Jókai bableves – 500 ml-t, míg erő-, krém és gyümölcslevesekből 200-250 ml-t szokás tálalni – tanácsolja az Országos Egészségfejlesztési Intézet.
  • Tanulmányok bizonyítják, ha az ebédet egy tál levessel kezdjük, utána húsz százalékkal kevesebbet eszünk a főételből.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.