Csirkével töltött tök

recept
PUBLIKÁLÁS: 2013. október 01. 20:27
Hozzávalók:

Finom spárgatökkel és csirkével kombinált különleges recept, amely hamar elkészíthető.

Hozzávalók:

1db nagyobb spárgatök

só,

őrölt bors

A töltelékhez:

0,5dl olaj

1 fej vöröshagyma

70dk darált csirkecomb

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

3db paradicsom

25dk párolt rizs

15dk trappista sajt

recept_doboz4

Elkészítés

A tököthosszában félbevágjuk, vékony talpat vágunk az aljára, és kanállal kiszedjük a magjait. Sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez forró olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük.

Ezután sóval, borssal zúzott fokhagymával, a prított petrezselyemmel fűszerezzük, és 1dl vizet hozzáöntve félpuhára pároljuk. Rászórjuk a darabokra vágott paradicsomot, és fedővel letakarva, lassú tűzön készre pároljuk.

Végül beleforgatjuk a párolt rizst, a durvára reszelt sajtot, és a tökbe töltjük. Tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, 180 fokon alufóliával letakarva kb. 20 percig pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.