Répafelfújt narancs chutney-val

húsvéti étel
PUBLIKÁLÁS: 2013. szeptember 20. 10:26
Habkönnyű, lisztmentes desszert.

Ha szeretnél egy habkönnyű, lisztmentes finomságot készíteni , akkor ez a legjobb recept.

Habkönnyű, lisztmentes desszert.

HOZZÁVALÓK (10-12 db-hoz):

30 dkg reszelt sárgarépa

30 dkg mandulapor (szeletelt mandula, ledarálva)

20 dkg cukor

1/2 mokkáskanál őrölt fahéj

1/2 csomag vaníliás cukor

1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

5 egész tojás

Fahéj magazin

A chutney-hoz:

10 dkg cukor

1-2 db narancs

1. Az egész tojásokat cukorral felverjük habnak, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a mandulaporral elkevert fűszereket.

2. Vajazott, lisztezett formákban 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

3. Közben cukrot karamellizálunk, majd ebbe belekeverjük a kockára vágott narancshúst és a vékonyra vágott fehér rész nélküli narancshéjat.

4. Narancs chutney-val tálaljuk, vékony csíkokra vágott narancshéjjal és mentalevéllel díszítjük.

Recept: Tamáska László

Fahéj Magazin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.