Habkönnyű, lisztmentes desszert.
HOZZÁVALÓK (10-12 db-hoz):
30 dkg reszelt sárgarépa
30 dkg mandulapor (szeletelt mandula, ledarálva)
20 dkg cukor
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
1/2 csomag vaníliás cukor
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
5 egész tojás
A chutney-hoz:
10 dkg cukor
1-2 db narancs
1. Az egész tojásokat cukorral felverjük habnak, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a mandulaporral elkevert fűszereket.
2. Vajazott, lisztezett formákban 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
3. Közben cukrot karamellizálunk, majd ebbe belekeverjük a kockára vágott narancshúst és a vékonyra vágott fehér rész nélküli narancshéjat.
4. Narancs chutney-val tálaljuk, vékony csíkokra vágott narancshéjjal és mentalevéllel díszítjük.
Recept: Tamáska László
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.