Űdítő és frissítő uborkaleves

Űdítő és frissítő uborkaleves

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2013. augusztus 10. 10:00
Kitűnő, frissítő leves, nagy melegben a leginkább ajánlott - ez a fokhagymás-kapros uborkaleves. Elkészítése sem túl nagy ördöngősség.

Ha egy igazán könnyed, frissítő levesre vágyunk, az uborkaleves a legjobb választás - különösen fokhagymával és kaporral finom.

Kitűnő, frissítő leves, nagy melegben a leginkább ajánlott - ez a fokhagymás-kapros uborkaleves. Elkészítése sem túl nagy ördöngősség.

Hozzávalók 4 személyre:

2 erőleveskocka

½ kg kígyóuborka

2-4 gerezd fokhagyma

1 nagy csokor kapor

1 csokor petrezselyem

1 dl tejföl

1 dl száraz fehérbor, citromlé

1 nagyobb, kemény paradicsom

7 dl vizet felforralunk az erőleveskockákkal, kihűtjük, teljesen zsírtalanítjuk. Az uborkát megmossuk, ha nem túl vastag a héja, ne hámozzuk meg. Levágunk belőle egy 4 cm-es darabot, félretesszük a díszítéshez, a többit nagyjából felaprítjuk, turmixkehelybe tesszük.

A kaprot és a petrezselymet leöblítjük, levélkéiket lecsipkedjük, majd a fokhagymával, valamint a tejföllel és a borral együtt az uborkához adjuk, péppé turmixoljuk. Elkeverjük az erőlevessel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Gondosan lefedjük, 2 órára behűtjük. Tálaláskor leszűrjük a levest, ízlés szerint egy kevés citromlével savanyítjuk, erőleveses csészékbe vagy mélyebb tálkákba szedjük.

A paradicsomot megmossuk, magjait eltávolítjuk, és a félretett uborkával együtt apró kockákra vágjuk. Meghintjük vele a leves tetejét és néhány kaporszállal díszítve jó hidegen tálaljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.