Burgonyás keksz lisztérzékenyeknek

lisztérzékenység
PUBLIKÁLÁS: 2013. augusztus 05. 17:09
Hozzávalók:

A burgonya, elhíresültebb nevén krumpli sokoldalú élelmiszer. Köretként, rakottként, de süteményként is felhasználhatjuk.

Hozzávalók:

10 dkg rizsliszt

15 dkg burgonya

1 evőkanál zsiradék

1 teáskanál szódabikarbóna

keksz

Elkészítés

A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, forrón áttörjük. Összekeverjük a liszttel, a szódabikarbónával, a sóval, a zsiradékkal és annyi vízzel, hogy könnyen gyúrható massza legyen.

Félujjnyi vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Zsiradékkal kikent sütőformába tesszük és forró sütőben megsütjük.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.