Fokhagymás csirkemell, pirított morzsás karfiollal

karfiol
PUBLIKÁLÁS: 2013. július 15. 12:13
Hozzávalók (2 személyre)Csirkéhez: 1 egész csirkemell filézve, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 2 ek Floriol Mediteran olaj, 1 ek vaj, só, bors

Megmaradt száraz kenyérből egy darálóval vagy robotgéppel segítségével házi morzsát lehet csinálni. Sokkal finomabb, mint a bolti, és legalább tudjuk mi van benne!

Hozzávalók (2 személyre)Csirkéhez: 1 egész csirkemell filézve, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 2 ek Floriol Mediteran olaj, 1 ek vaj, só, bors

Karfiolhoz: 1 kisebb fej karfiol, 1 ek Floriol Mediteran olaj, 5 ek zsemlemorzsa

fokhagymas-csirkemell-piritott-morzsas-karfiollal

Elkészítés: Megpucoljuk és összezúzzuk a fokhagymát. Az egész csirkemellet kettévágjuk, bedörzsöljük a fokhagymával, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőt előmelegítünk, majd beletesszük az olajat és a vajat. Mikor a vaj elolvadt, akkor a mellek mindkét felére 3-3 perc alatt kérget sütünk. Közepesre állítjuk a hőfokot, felöntjük a borral, lefedve 20 percig pároljuk.

Közben elkészítjük a karfiolt, amit először rózsáira szedve megmossuk, majd gőz fölött 15-20 perc alatt készre párolunk. A csirkéről 20 perc után levesszük a fedőt, magasra állítjuk a hőfokot, és mindkét felét lepirítjuk.

Egy serpenyőben az olajat hevítünk, majd a zsemlemorzsát hozzáadjuk, és folyamatos keverés mellett megpirítjuk. A csirkemellet felszeletelve, a serpenyőben maradt kis zsiradékkal meglocsolva tálaljuk, mellé szedjük a karfiolt, amit megszórunk a pirított morzsával.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.