Süssünk pisztáciatortát!

pisztácia torta
PUBLIKÁLÁS: 2013. június 10. 11:00
Hozzávalók:

A pisztáciát leginkább nassolni szoktuk, sózva, enyhén pörkölve. Pedig kiváló adaléka az édességeknek is. A most következő pisztácia torta nem csak nagyon finom, de egészséges is!

Hozzávalók:

  • 1 csomag torta alappor
  • 2 kis csomag pisztáciapuding
  • 1 csésze citrom- zöld citrom
  • 1 csésze növényi olaj
  • 3 tojás
  • 1 csésze aprított dió
  • 1 ½ csésze hideg tej
  • 220 g tejszínhab

A pisztáciatorta elkészítése

pisztácia640

Az egyik csomagpisztáciás pudinggala végén majd beborítjuk a tortát, tehát ezt tegyük egyelőre félre. Egy közepes méretű tálba tegyük bele a torta alapport, 1 csomag pisztáciás pudingot, növényi olajat, citrom-zöld citrom levet és a tojásokat, majd keverjük össze. Elektromos habverővel legalább 2 percig közepes sebességen keverjük. Adjuk hozzá az aprított diót. A diót nagyon apróra kell darabolni.

Tegyük a keveréket kivajazott tepsibe, majd 180ºC-on, körülbelül 45-50 percig süssük. Míg a torta megsül, elkészítjük a mázat. Egy közepes méretű tálba teszünk tejet,pisztáciáspudingot és tejszínhabot, 2 percig verjük a keveréket. Mikor a torta elkészült, rátesszük ezt a krémet, és egyenletesen eloszlatjuk, végül tetszés szerint díszíthetjük. Használhatunk aprított pisztáciát, csokoládé rudakat, menta levelet, stb. Mielőtt felvágnánk, fél órát tegyük a hűtőbe.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.