Rózsás muffin recept

recept
PUBLIKÁLÁS: 2013. június 10. 16:26
A muffin már hazánkat is meghódította, egyre többen sütnek otthon saját recept alapján muffint. Most egy újdonságot szeretnénk olvasóinkkal megosztani a rózsás muffint, amely nem csak szép, de nagyon finom is.

A muffin sütés a megfelelő alaptésztával nem is olyan nehéz feladat. A receptet a különleges hozzávalókkal lehet igazán megbolondítani. Süssünk rózsás muffint!

A muffin már hazánkat is meghódította, egyre többen sütnek otthon saját recept alapján muffint. Most egy újdonságot szeretnénk olvasóinkkal megosztani a rózsás muffint, amely nem csak szép, de nagyon finom is.

Hozzávalók 12 darabhoz:

- 15 dkg liszt

- 15 dkg rama

- 15 dkg cukor

- 2 tojás

- 1 dl tej

- 3 teáskanál rózsavíz

- 3 teáskanál sütőpor

- 1 zacskó cukormázpor

-

muffin1

Elkészítés:

Elsőként készítsük elő a muffinsütőt, béleljük ki a papírokkal, majd melegítsük elő a sütőt180 fokra.

Egy nagyobb tálba tegyük bele a vajat, majd keverjük ki habosra a cukorral, egy kanál illatos rózsavízzel, és egyenként keverjük hozzá a tojásokat.

Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a sütőport, a sót, majd kissé keverjük össze a tál tartalmát egy fakanállal, végül a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a másik tál tartalmához. Ha a tészta esetleg túl sűrű lenne, adhatunk mellé még pár kanál tejet.

Az így elkészült tésztát kanalazzuk bele a muffin formákba, majd kb. 20-25 percig süssük 180 fokon a sütőben. Amikor a muffinok elkészültek, és kissé kihűltek, kenjük meg a tetejüket, rózsaszínű cukormázzal, sőt nyáron rózsaszirmokkal is díszíthetjük.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.