Hozzávalók:
8 kisebb pisztráng filé
2 csokor zsenge spenót
4 ek. pisztráng kaviár (vagy lazac kaviár)
2 ek. vaj
só
Fehérbors
2 ek. olívaolaj
petrezselyem a díszítéshez
A szószhoz:
100 ml száraz fehérbor
2 cl száraz vermut (Noilly Prat)
300 ml hal alaplé
1-2 ek. frissen reszelt torma
2 ek. vaj (hűtőből kivéve)
só
A tésztához:
160 g liszt
80 g rétesliszt
1 tojás
2 tojássárgája
liszt (a nyújtáshoz)
tojás (a kenéshez)
só
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverje össze némi vízzel és gyúrja keményre, majd műanyag fóliával lefedve pihentesse legalább egy órát hűvös helyen. Sodrófával nyújtsa vékonyra és vágja 8*8 cm-es négyzeteket. A tésztalap két ellentétes sarkát hajtsa fel és egyiket a másik alá illesztve a találkozási pontnál ragassza össze tojással.
A szószhoz a vermutot és a bor harmadát hevítse fel és forralja be egy harmadára, öntse hozzá a hal alaplevet és forralja tovább lassú tűzön, amíg kb. 1,5 dl marad. Keverje bele a tormát és a hideg vajjal dúsítsa, ízlés szerint sózza meg.
A filézett pisztráng szeleteket ízesítse sóval és borssal, majd a bőrével lefelé fektesse a szeleteket olajjal megkent tűzálló tálba. Fedje le alufóliával és a 85 fokra előmelegített sütőben süsse 15-20 percig. Amíg a hal készül, főzze al dentére a tésztát, de ne öblítse le hideg vízzel. Hevítse fel a vajat egy serpenyőben és forgassa benne addig a spenótleveleket, amíg megpuhulnak. Adja hozzá a tésztát és sózza ízlés szerint, majd tálalja a halszelet mellé (bőrével, vagy a nélkül).
Díszítse a szósszal, petrezselyemmel és a kaviárral.
Elkészítés idő: több mint 60 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.