Megszállott hobbihorgászok vagyunk, vagy csak szeretünk néha-néha kiülni a folyópartra, tópartra fogni egy-két halacskát? Bármilyen szinten műveljük is a horgászást, érdemes tudnunk, hogyan készítsünk halcsalit házilag. Ha jól csináljuk, a házi halcsali sokkal hatékonyabb lehet, mint amiket a boltban kapni! Utóbbiak ugyanis nehezen tudják utánozni az otthon készített bojlik szerkezetét és szagát.
A halcsali gyártáshoz nem sok minden kell és az időnket sem rabolja túlságosan az elkészítése. Lássuk a hozzávalókat!
Mazsola; 1 teáskanál fokhagymapor; parmezán sajt; barnacukor; ¼ csésze almaecet; kukoricaszirup; kis fazék; konyhai robotgép; tűzhely; kukoricadara- vagy liszt; közepes méretű tál.
Készítsünk egy főzetet. Kezdjük a halcsali gyártást azzal, hogy összekeverjük a mazsolát és a parmezán sajtot. Tegyük bele mindkettőt egy konyhai robotgépbe és addig keverjük, amíg egy ragadós szerkezetű valami nem lesz belőle. Ha készen van, rakjuk egyelőre félre.
Tegyük egy kis fazékba a kukoricaszirupot, a barna cukrot, a fokhagymaport és az ecetet, és alacsony lángon melegítsük. Vegyük le a tűzről a fazekat, mielőtt a keverék forrni kezd.
Várjunk – a halcsali házilag készítésének következő lépése, hogy hagyjuk hűlni a keveréket, mert különben meg fogjuk sütni az ujjainkat.
Készítsünk a már kissé lehűlt keverékből apró labdákat: a mazsolás-sajtos keveréket és a lehűlt, utóbb készült mixet rakjuk egy közös tálba.
Gyúrjuk össze őket, majd formáljunk belőlük labdákat. Ha jobb textúrára van szükségünk, adjunk még a keverékhez kukoricakorpát, búzakorpát. Majd gyűjtsük össze mindet és rakjuk őket a hűtőszekrénybe. Tartsuk is ott őket, amíg fel nem használjuk. Sok szerencsét a horgászathoz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.