Halcsali saját kezűleg – nem is olyan nehéz ez!

blog
PUBLIKÁLÁS: 2013. június 17. 10:00
Megszállott hobbihorgászok vagyunk, vagy csak szeretünk néha-néha kiülni a folyópartra, tópartra fogni egy-két halacskát? Bármilyen szinten műveljük is a horgászást, érdemes tudnunk, hogyan készítsünk halcsalit házilag. Ha jól csináljuk, a házi halcsali sokkal hatékonyabb lehet, mint amiket a boltban kapni! Utóbbiak ugyanis nehezen tudják utánozni az otthon készített bojlik szerkezetét és szagát.

Egy tapasztalt horgásznak tudnia kell, hogyan készítsen saját kezűleg is csalit – nem olyan nagy ördöngősség azonban a kezdők számára sem.

Megszállott hobbihorgászok vagyunk, vagy csak szeretünk néha-néha kiülni a folyópartra, tópartra fogni egy-két halacskát? Bármilyen szinten műveljük is a horgászást, érdemes tudnunk, hogyan készítsünk halcsalit házilag. Ha jól csináljuk, a házi halcsali sokkal hatékonyabb lehet, mint amiket a boltban kapni! Utóbbiak ugyanis nehezen tudják utánozni az otthon készített bojlik szerkezetét és szagát.

A halcsali gyártáshoz nem sok minden kell és az időnket sem rabolja túlságosan az elkészítése. Lássuk a hozzávalókat!

Mazsola; 1 teáskanál fokhagymapor; parmezán sajt; barnacukor; ¼ csésze almaecet; kukoricaszirup; kis fazék; konyhai robotgép; tűzhely; kukoricadara- vagy liszt; közepes méretű tál.

Készítsünk egy főzetet. Kezdjük a halcsali gyártást azzal, hogy összekeverjük a mazsolát és a parmezán sajtot. Tegyük bele mindkettőt egy konyhai robotgépbe és addig keverjük, amíg egy ragadós szerkezetű valami nem lesz belőle. Ha készen van, rakjuk egyelőre félre.

Tegyük egy kis fazékba a kukoricaszirupot, a barna cukrot, a fokhagymaport és az ecetet, és alacsony lángon melegítsük. Vegyük le a tűzről a fazekat, mielőtt a keverék forrni kezd.

Várjunk – a halcsali házilag készítésének következő lépése, hogy hagyjuk hűlni a keveréket, mert különben meg fogjuk sütni az ujjainkat.

halcsali640

Készítsünk a már kissé lehűlt keverékből apró labdákat: a mazsolás-sajtos keveréket és a lehűlt, utóbb készült mixet rakjuk egy közös tálba.

Gyúrjuk össze őket, majd formáljunk belőlük labdákat. Ha jobb textúrára van szükségünk, adjunk még a keverékhez kukoricakorpát, búzakorpát. Majd gyűjtsük össze mindet és rakjuk őket a hűtőszekrénybe. Tartsuk is ott őket, amíg fel nem használjuk. Sok szerencsét a horgászathoz!

Fishing&Hunting

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.