Azok a kisgyerekek, akiket házi készítésű ételekkel kínálnak, később szívesebben fognak zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, mint azok, akik konzerv bébiételeket kapnak. Az otthonelőállított húsételekkel vagy pudingokkaltáplált csecsemőknek hét éves korukra határozott ízlésük alakul ki arról, hogy mi a jó nekik.
A leicesteri De Montfort, valamint a bristoli és a birminghami egyetem szakemberei 7866 olyan édesanyát figyeltek meg, akiknek 1991 és 1992 között születtek gyerekei. Az eredmények azt mutatták, hogy azok a kicsik, akikhat hónaposkoruk körül gyakran kaptak otthon előállított zöldség- vagy gyümölcskészítményeket,hét évesen is jóval több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottak.
Ugyanakkor a bolti ételeken felnőtt kisgyerekeknél később nem volt kimutatható semmilyen pozitív hozama az étkezésüknek. A Public Health Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány szerzői így nyilatkoztak:„A vizsgálatok egyértelműen kimutatták, mennyire fontos, hogy akorai hozzátáplálásidején a gyerekek sok gyümölcsöt és zöldséget kapjanak.”
Dr. Helen Coulthard, a De Monfort Egyetem munkatársa hozzátette: „Nagyon fontos, hogy változatosan és egészségesen egyenek a csecsemők. Sokan nem jutnak elegendő mennyiségű zöldséghez és gyümölcshöz."
,,A vizsgálat eredményei talán azzal magyarázhatóak, hogy azok az anyák, akikkészételekkeletetik gyermeküket,maguk sem esznek elég zöldséget, gyümölcsöt,ellenben azok, akik maguk készítik gyermekük táplálékát, mindig bőven használnak a szezonális termékekből. és minél változatosabban eszik egy csecsemő, később annál többféle ételt fog elfogadni.”
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.