Valentin-napi forró szívek - Recept

recept
PUBLIKÁLÁS: 2013. február 08. 10:04
Tökéletes Valentin-napi édesség!

Jóízű és mutatós süteményt szeretnénk készíteni a szerelmesek napjára? Válasszuk ezt az enyhén fűszeres, hihetetlenül finom Valentin-napi sütit, természetesen szív alakú formában!

Tökéletes Valentin-napi édesség!

Mivel a szerelmesek napja nehezen múlhat el szív alakú tárgyak, díszek és sütemények nélkül, íme egy ötlet, milyen Valentin-napi sütivel lephetjük meg párunkat (és magunkat)!

A gazdag csokoládét megbolondítja a kissé csípős íz, amelyet pirospaprikával érünk el. Még egy kis chilipor vagy cayenne bors is mehet a tetejére, de a csípős ízt akár ki is hagyhatjuk.

Nagyjából 12 darab, kb. 4 centiméteres Valentin-napi sütit készítünk

Hozzávalók

170 gramm közepesen édes csokoládé finoman darabolva

½ csészényi tejszín

½ teáskanál morzsolt pirospaprika-darabok

1 evőkanál vaj szobahőmérsékletű

340 gramm csokoládé a bevonathoz

szív alakú kivágó formák

¼ csészényi kakaópor

egy kevés chilipor vagy cayenne bors

csokisziv

A valentin-napi szív alaku süti elkészítése

A darabolt csokoládét egy közepes méretű tálba helyezzük, és félrerakjuk. A tejszínt tegyük egy kis serpenyőbe, és közepes hőmérsékletűre hevítsük, majd adjuk hozzá a zúzott paprikát. Forraljuk a krémet, majd amikor már forrásközeli állapotba került, vegyük le a tűzről, és takarjuk le szorosan fedéllel. Hagyjuk, hogy a krém átvegye a paprika ízét, ehhez 30 percre van szükség. Így meglesz a jellegzetes fűszeres íz, de az nem tolakodik túlságosan előtérbe.

30 percnyi állás után a krémet tegyük vissza a tűzre, és forraljuk ismét. A forró tejszínes krémet öntsük szűrön át a csokoládéra - így a paprika nagyobb darabjai nem keverednek a végeredménybe.

Hagyjuk állni egy percig a tejszín és a csoki keverékét, hogy együtt puhuljanak. Amikor a csokoládé olvadt és sima, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, és kevergessük az egészet, amíg megfelelően össze nem vegyülnek az összetevők.

Hagyjuk hűlni a keveréket szobahőmérsékletűre, időnként keverjük meg, amíg már nem meleg ahhoz, hogy megérintsük, és megvastagodott.

A tepsit fedjük be fóliával, vagy sütőpapírral. Öntsük a keveréket rá, a réteg legyen kb. másfél centiméter vastag. Majd vonjuk be a tetejét celofánnal és tegyük hűtőbe, amíg meg nem szilárdul - vagyis kb. 2 óra hosszára.

Amikor megszilárdult, a szív alakú formázókat mártsuk kakaóporba és vágjuk ki a keverékből a formákat. A megmaradt alapanyagot újra összegyúrhatjuk, és további szíveket vághatunk belőle.

A Valentin-napi édesség bevonatához szükséges csokit olvasszuk meg: legyen folyékony. Majd villával - vagy mártogatáshoz használható eszközzel - mártogassuk meg a szív formájú Valentin-napi sütiket a bevonatban.

Ezt követően rendezzük el őket a sütőpapírral bélelt tespiben, egymás mellé. Amikor a bevonat még nem száradt meg, szórjuk meg a sütiket a chili- vagy a cayenne porral.

Ha mindegyik megvan, a tepsit helyezzük a hűtőbe 10 percre, hogy a bevonat teljesen megszáradjon. Érdemes tudni, hogy több mint egy hétig elállnak légmentesen záródó tárolóban a hűtőszekrényben, de szobahőmérsékleten fogyasztva a legfinomabbak. Jó étvágyat hozzájuk!

Kellemes Valentin-napot mindenkinek!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.