Halfilé en papillote(papírban)

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2013. január 22. 12:19
Hozzávalók 2 fő részére

A halételek, maga a hal az egészséges étkezés elengedhetetlen része. A halat gyakran fogyasztó népcsoportoknál, kisebb a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása.

Hozzávalók 2 fő részére

2 halfilé (itt: süllőfilé)

3 közepes szál sárgarépa

½ póréhagyma

2 evőkanálnyi vaj

½ dl száraz fehérbor

sókristály

2 ek olívaolaj

Egyéb

2 ív sütőpapír

halfileenpapillote640

Elkészítés

A különleges halas fogáshoz a sárgarépát és a póréhagymát julienne-re (gyufaszál vékonyságúra) vágjuk, és némi olívaolajon serpenyőben néhány percig pároljuk (közel sem kell puhára sütni a zöldségeket, hiszen még a batyuban is puhulni fognak a sütőben).

A sütőpapír ívekből (lehető legnagyobb) köröket vágunk, széleiket felhajtjuk.

A sütőpapír körök egyik oldalára teszünk a párolt sárgarépából és póréhagymából, meglocsoljuk fehérborral, és ráfektetünk egy-egy halfilét. Erre jönnek a vajforgácsok, végül az egészet finoman meghintjük sókristállyal.

Az üresen hagyott sütőpapír részt ráhajtjuk a halra, a széleiket összefogva batyut képezünk.

A két batyut tepsire helyezzük és forró (kb. 190 fokos) sütőbe tesszük úgy 10-15 percre. (A sütési idő a halfilé nagyságától, vastagságától függ.)

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.