Hozzávalók
50dk liszt
3dk élesztő
1ekanál cukor
4 tojássárgája
8dk margarin,
5dk porcukor
Só
1,5dl tej
olaj a sütéshez
1dl méz
darált mák, dió
Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk egy kanál cukrot, és két kanál lisztet. Kovászt készítünk belőle, majd félretesszük. Amikor megkelt összedolgozzuk a liszttel, a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, a porcukorral, meg egy csipet sóval. Annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, és egy mély tálban fakanállal jól összedolgozzuk.
Addig verjük, míg a fakanáltól elválik, és hólyagos lesz. Ezután meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és a legkisebb pogácsa szaggatóval apró fánkokat szúrunk ki belőle. Újra megkelesztjük, majd forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a felesleges zsiradékot, azután felmelegített mézben és darált mákban vagy dióban megforgatjuk.
Farsangolásra fel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.