Hozzávalók
25 dkg brokkoli, rózsákra szedve
1 dl fehérbor (száraz)
3 ek vaj
3 ek liszt
1,5 dl tej
3 tojás
1,5 kk só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés 4 fő részére
A brokkolirózsákat forró, sós vízben megfőttük, leszűrjük és a borral összeturmixoljuk.
Vajas rántást készítünk, vagyis a vajat megolvasztjuk, ráhintjük a lisztet, elkeverjük a vajjal és néhány percen át, lassú tűzön, állandóan kevergetve melegítjük.
Több részletben hozzáadjuk a tejet, keverjük folyamatosan, hogy csomómentes legyen. Közepes lángon besűrítjük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgákat. Egy nagyobb tálba öntve belekeverjük a boros brokkolipürét. Sózzuk, borsozzuk.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és több részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a brokkolis masszához. A szuflétálkákat vajazzuk, lisztezzük és háromnegyedig megtöltjük a masszával.
A 160 fokra előmelegített sütő aljába kisebb, vízzel töltött tepsit teszünk. Bedugjuk a sütőbe a szuflétálkákat és kb. 20 perc alatt megsütjük.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.