Forró csokoládé, a hideg napokra

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. december 03. 11:36
A forró csokit a téli szezonra találták ki - a forraltbor és a puncs mellett az egyik legkedveltebb ital, amelyet a hűvös időben, de akár a metsző hidegben is jólesik kortyolgatni. Még a szabadban is! Van valami különösen jó hangulatuk ezeknek az italoknak - kezünkben egy bögre gőzölgő borral vagy forró csokival sokkal szívesebben nézzük a hóesést is...

Amint beköszönt a hűvös idő, vágyódni kezdünk a kellemes ízű, forró italok után - ugye ismerős a forraltbor, vagy a habos forrócsoki illata? Utóbbit most magunk is elkészíthetjük.


A forró csokit a téli szezonra találták ki - a forraltbor és a puncs mellett az egyik legkedveltebb ital, amelyet a hűvös időben, de akár a metsző hidegben is jólesik kortyolgatni. Még a szabadban is! Van valami különösen jó hangulatuk ezeknek az italoknak - kezünkben egy bögre gőzölgő borral vagy forró csokival sokkal szívesebben nézzük a hóesést is...

A forró csokoládét otthon is könnyen elkészíthetjük, baráti csevejekhez, de családi délutánokhoz is nagyon kellemes, édes, finom kortyolgatnivaló! Tehát ha jól jönne egy forró csoki recept, a legjobb helyen járunk. A házi forró csoki elkészítéséhez 5 perc is elegendő, tehát ha negyed órával ezelőtt tudtuk meg, hogy vendégeink jönnek, még semmi sincs veszve...De hogyan is készül?

forró csokoládé

Forró csoki házilag

Hozzávalók: 2 csésze porcukor; 1 csésze kakaó (holland kakaó előnyben); 2 fél csészényi tejpor; 1 teáskanál só; 2 teáskanál kukoricakeményítő.

A mixet a következőképpen készítjük: keverjük össze egy nagyobb tálban valamennyi hozzávalót. Használhatunk hozzá habverőt; dolgozzuk teljesen össze őket, hogy egyenletes masszát kapjunk. Öntsük a kakaómixet egy légmentesen tárható tárolóedénybe, és tegyük hideg, száraz helyre.

forró csokoládé

A forró csokoládéhoz töltsünk meg egy fél csészét a mixszel. Öntsük fel forró vízzel (vagy forró tejjel, mert azzal is nagyon finom!), és alaposan keverjük meg. A forró csoki máris fogyasztható!

Van, aki szereti kissé „megbolondítani” a forró csokoládét némi cayenne bors hozzáadásával - a vállalkozó kedvűeknek ajánljuk, de nélküle is tökéletes ez a recept.

Fontos tudni, hogy a kakaó-mixet hosszabb ideig tárolhatjuk hűvös, száraz helyen, így a forró csokit bármikor elkészíthetjük, több adag is kijön a keverékből. Legyen kéznél a forró csokoládé recept, és nem leszünk gondban, ha megkívánjuk ezt a finom, édes téli italt...!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.