A forró csokit a téli szezonra találták ki - a forraltbor és a puncs mellett az egyik legkedveltebb ital, amelyet a hűvös időben, de akár a metsző hidegben is jólesik kortyolgatni. Még a szabadban is! Van valami különösen jó hangulatuk ezeknek az italoknak - kezünkben egy bögre gőzölgő borral vagy forró csokival sokkal szívesebben nézzük a hóesést is...
A forró csokoládét otthon is könnyen elkészíthetjük, baráti csevejekhez, de családi délutánokhoz is nagyon kellemes, édes, finom kortyolgatnivaló! Tehát ha jól jönne egy forró csoki recept, a legjobb helyen járunk. A házi forró csoki elkészítéséhez 5 perc is elegendő, tehát ha negyed órával ezelőtt tudtuk meg, hogy vendégeink jönnek, még semmi sincs veszve...De hogyan is készül?
Forró csoki házilag
Hozzávalók: 2 csésze porcukor; 1 csésze kakaó (holland kakaó előnyben); 2 fél csészényi tejpor; 1 teáskanál só; 2 teáskanál kukoricakeményítő.
A mixet a következőképpen készítjük: keverjük össze egy nagyobb tálban valamennyi hozzávalót. Használhatunk hozzá habverőt; dolgozzuk teljesen össze őket, hogy egyenletes masszát kapjunk. Öntsük a kakaómixet egy légmentesen tárható tárolóedénybe, és tegyük hideg, száraz helyre.
A forró csokoládéhoz töltsünk meg egy fél csészét a mixszel. Öntsük fel forró vízzel (vagy forró tejjel, mert azzal is nagyon finom!), és alaposan keverjük meg. A forró csoki máris fogyasztható!
Van, aki szereti kissé „megbolondítani” a forró csokoládét némi cayenne bors hozzáadásával - a vállalkozó kedvűeknek ajánljuk, de nélküle is tökéletes ez a recept.
Fontos tudni, hogy a kakaó-mixet hosszabb ideig tárolhatjuk hűvös, száraz helyen, így a forró csokit bármikor elkészíthetjük, több adag is kijön a keverékből. Legyen kéznél a forró csokoládé recept, és nem leszünk gondban, ha megkívánjuk ezt a finom, édes téli italt...!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.