Lássuk, mi kell hozzá!
- 40 dkg burgonya
- 40 dkg alma (savanykás)
- kevés chilipor
- só
- pár csepp citromlé
- 2 tk kukoricakeményítő
- olívaolaj
- 44 dkg véreshurka
- fejes saláta
Öntethez:
- 0.3 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek olívaolaj (extra szűz)
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel
Elkészítés
A burgonyát és az almát hámozzuk meg, majd reszeljük le. Vágjuk körülbelül 2 cm vastag szeletekre a hurkát. Süssük ki a szeleteket ropogósra, mindkét oldalon, forró serpenyőben.
Csavarjuk ki az alma és a burgonya levét. Keverjük össze az almát és a burgonyát az aprított chilivel, sózzuk, locsoljuk meg citromlével, és keverjük bele a keményítőt.
Közepesen magas hőfokú serpenyőbe tegyünk 4 röstit, amiket kb. fél cm vastagra formázzunk. Süssük minden oldalukat arany barnára.
Az öntethez nagyon finomra aprítsuk a petrezselymet, és keverjük el az olajjal, és a citromlével.
Tálalás
Helyezzük el a röstiket (fejenként 2-2 darabot) a tányér közepére, majd erre helyezzük a hurkákat. A salátát a hurka alá, vagy az étel köré is rendezzük. Az étel köré csurgassunk a petrezselymes öntetből. Akik szeretik a pikáns ízeket, azok gyömbéres chili szósszal is kiegészíthetik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.