Hozzávalók 4 fő részére
4 szál angol zeller
2 sárgarépa
2 közepes vöröshagyma
1 kápia paprika
4 paradicsom
3 duci fokhagymagerezd
1 csokor kakukkfű
néhány ág rozmaring
maréknyi bazsalikomlevél
só
frissen tört fekete bors
olívaolaj
Tálaláshoz:
pirított baguette-szeletek
tojás
parmezánforgácsok
Elkészítés
Egy fazékba olívaolajat öntünk, és egymás után megdinszteljük rajta az előkészített zöldségeket: a szeletelt zellerszárakat, a felkarikázott répát, a vékony karikákra szelt hagymát és a felcsíkozott paprikát.
Majd az összes zöldséget visszatesszük a fazékba, sóval és borssal ízesítjük, rátépkedjük a kakukkfűlevélkéket, és hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringot.
Mehet bele a héjazott, kimagozott paradicsom, az összenyomott fokhagymagerezdek. Felöntjük másfél liter vízzel. Nagyobb lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és gyöngyözve főzzük fél órán át. Ha szükséges, igazítunk a fűszerezésen.
Egy másik lábasba átszűrűnk kb. fél liternyi levest, felforraljuk, és (óvatosan beleengedve) a tojásokat megfőzzük benne.
A bazsalikomot felcsíkozzuk és belehintjük a levesbe.
Tálaláskor parmezánforgácsokat szórunk rá, a tojást középre ültetjük, és pirítóst kínálunk a zöldségleves mellé.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.