Toszkán zöldségleves

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2012. október 08. 10:55
Hozzávalók 4 fő részére

A hűvös, nedves idő beköszöntével jól esik néhány deci meleg folyadék. Segítsük az immunrendszerünket egy tál Toszkán zöldséglevessel!

Hozzávalók 4 fő részére

4 szál angol zeller

2 sárgarépa

2 közepes vöröshagyma

1 kápia paprika

4 paradicsom

3 duci fokhagymagerezd

1 csokor kakukkfű

néhány ág rozmaring

maréknyi bazsalikomlevél

frissen tört fekete bors

olívaolaj

Tálaláshoz:

pirított baguette-szeletek

tojás

parmezánforgácsok

zoldsegleves640

Elkészítés

Egy fazékba olívaolajat öntünk, és egymás után megdinszteljük rajta az előkészített zöldségeket: a szeletelt zellerszárakat, a felkarikázott répát, a vékony karikákra szelt hagymát és a felcsíkozott paprikát.

Majd az összes zöldséget visszatesszük a fazékba, sóval és borssal ízesítjük, rátépkedjük a kakukkfűlevélkéket, és hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringot.

Mehet bele a héjazott, kimagozott paradicsom, az összenyomott fokhagymagerezdek. Felöntjük másfél liter vízzel. Nagyobb lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és gyöngyözve főzzük fél órán át. Ha szükséges, igazítunk a fűszerezésen.

Egy másik lábasba átszűrűnk kb. fél liternyi levest, felforraljuk, és (óvatosan beleengedve) a tojásokat megfőzzük benne.

A bazsalikomot felcsíkozzuk és belehintjük a levesbe.

Tálaláskor parmezánforgácsokat szórunk rá, a tojást középre ültetjük, és pirítóst kínálunk a zöldségleves mellé.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.