Hozzávalók
50 dkg száraztészta (tetszés szerint)
1 kis sütőtök
6 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál méz
2 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg dió
só
1 evőkanál aprított petrezselyem
A sütőtökön megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk. Enyhén megsózzuk, majd egy tepsiben 3 evőkanál olívaolajjal, és a mézzel összekeverjük, és puhára sütjük.
Közben a diót - szárazon - kicsit megpirítjuk és felaprítjuk. A tésztát sós vízben megfőzzük.
A fokhagymát a maradék olajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a megsült sütőtökkockákat, a diót. Összekeverjük és közepes lángon 1-2 percig együtt pirítjuk.
A megfőtt tésztát egy tálba tesszük és óvatosan hozzákeverjük a fokhagymás sütőtököt, és az aprított petrezselymet. Azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.