Az alábbi leves igazi közel-keleti ízvilágot idéz meg.
További sütőtökös finomságok a Fahéj aktuális, őszi számában!
Recept: Sztanó Orsolya
Hozzávalók (3-4 személyre):
- 15 dkg vaj
- kb. 1 liter zöldség vagy hús alaplé
- 2 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 1 dl fehérbor
- 30 dkg grillezett sütőtökkocka
- 2 dl tejszín
- fűszerek, mindenből 1-2 csipet ízlés szerint: fahéj, szegfűszeg, koriander, sumac, curry
Elkészítési folyamat:
1. Egy közepes lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát. Üvegesre pirítjuk.
2. Ezután hozzáadjuk a sütőtököt a fűszerekkel és a borral. Gyakori kevergés mellett pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és összeforraljuk.
3.Botmixerrel összeturmixoljuk.
4. Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, majd visszaforraljuk. Pirítóssal és pitával is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.