Fűszeres sütőtökkrémleves

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. október 10. 09:32
Az alábbi leves igazi közel-keleti ízvilágot idéz meg.

A sütőtök mellett sosem lehet unatkozni! Igen változatos és sokrétű alapanyag, amelyből édes és sós, hideg és meleg étel egyaránt készíthető.


Az alábbi leves igazi közel-keleti ízvilágot idéz meg.

További sütőtökös finomságok a Fahéj aktuális, őszi számában!

Recept: Sztanó Orsolya

Fahéj Magazin

Hozzávalók (3-4 személyre):

- 15 dkg vaj

- kb. 1 liter zöldség vagy hús alaplé

- 2 fej vöröshagyma apró kockákra vágva

- 1 dl fehérbor

- 30 dkg grillezett sütőtökkocka

- 2 dl tejszín

- fűszerek, mindenből 1-2 csipet ízlés szerint: fahéj, szegfűszeg, koriander, sumac, curry

Elkészítési folyamat:

1. Egy közepes lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát. Üvegesre pirítjuk.

2. Ezután hozzáadjuk a sütőtököt a fűszerekkel és a borral. Gyakori kevergés mellett pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és összeforraljuk.

3.Botmixerrel összeturmixoljuk.

4. Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, majd visszaforraljuk. Pirítóssal és pitával is nagyon finom.Fahéj Magazin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.