A már kialakult magas vérnyomást általában gyógyszeres úton kezelik, de tehetünk az állapotunk ellen az étrend változtatásával is. A magas vérnyomás étrendi kezelése főként abból áll, hogy mérsékelni kell az elhízást is okozható zsíros ételek, és a só fogyasztását.
A magas vérnyomás helyreállításában segítenek az ásványi anyagok is, például a kálium, a magnézium, a kálcium. Kiemelkedő szerepe lehet még a vérnyomás csökkentésében az omega-3 zsírsavnak. Jó, ha a zöldségek, főzelékfélék, gyümölcsök, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek, tészták fogyasztása az elsődleges.
Egy korábbi kutatásban - ahol több éven keresztül több, mint kétezer ember joghurtfogyasztási szokásait figyelték - arra a következtetésre jutottak, hogy azok, akik naponta három pohár joghurtot elfogyasztottak, azoknál alacsonyabb volt a magas vérnyomás előfordulási aránya.
Klíma Anita dietetikus szerinte nem arról van szó, hogy maga a joghurt az ellenszere a magas vérnyomásnak. Arról lehet szó, hogy ezeknek az embereknek, az egész táplálkozási szokása kiegyensúlyozottabb, egészségesebb volt. Ezáltal az érfalak jobb állapotban voltak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.