Csicseris-ricottás padlizsánkrémleves

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2012. október 26. 13:55
Hozzávalók

A padlizsán a burgonyafélék családjába tartozó zöldség. Kitűnő előétel, saláta, de kirántva és kisütve, vagy rakottan főételként is fogyasztható. Akár levesbe is főzhető, krémként használható.

Hozzávalók

1/2 kilós padlizsán

1 fokhagymagerezd, finomra vágva

2 ek aprított petrezselyem

1 ek aprított bazsalikomlevél

3 ek olívaolaj

10 dkg csicseriborsó (konzerv)

8 dkg ricotta

2,5 dl víz

frissen tört fekete bors

1 citrom leve

padlizsanleves640

Elkészítés 2 fő részére

A kés hegyével megszúrkált padlizsánt 220 fokos sütőben (légkeverésen) kb. 40 perc alatt megsütjük. (Félidőben megfordítjuk, hogy átsüljön mindenhol.)

A fokhagymát a zöldfűszerekkel az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megsütött, félbevágott padlizsán kikanalazott húsát, a csicseriborsót, sózzuk-borsozzuk és lefedve, közepes lángon 20 percig főzzük.

Turmixban vagy botmixerrel az egészet pépesítjük, majd visszaöntjük a sűrű krémet a lábasba, hozzákeverjük a ricottát és összeforraljuk. A tűzről lehúzva belefacsarjuk a citrom levét.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.