Hozzávalók
1/2 kilós padlizsán
1 fokhagymagerezd, finomra vágva
2 ek aprított petrezselyem
1 ek aprított bazsalikomlevél
3 ek olívaolaj
10 dkg csicseriborsó (konzerv)
8 dkg ricotta
2,5 dl víz
só
frissen tört fekete bors
1 citrom leve
Elkészítés 2 fő részére
A kés hegyével megszúrkált padlizsánt 220 fokos sütőben (légkeverésen) kb. 40 perc alatt megsütjük. (Félidőben megfordítjuk, hogy átsüljön mindenhol.)
A fokhagymát a zöldfűszerekkel az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megsütött, félbevágott padlizsán kikanalazott húsát, a csicseriborsót, sózzuk-borsozzuk és lefedve, közepes lángon 20 percig főzzük.
Turmixban vagy botmixerrel az egészet pépesítjük, majd visszaöntjük a sűrű krémet a lábasba, hozzákeverjük a ricottát és összeforraljuk. A tűzről lehúzva belefacsarjuk a citrom levét.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.