Mikróra szabott recepteket ír Kovács Lázár

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. szeptember 21. 16:26
A kerámia bevonat különleges előnyeit felismerve a Samsung mikrohullámú sütőinek belső terét kerámia felülettel vonta be, hogy minden eddiginél kényelmesebb és egyszerűbb sütést tegyen lehetővé. Az ilyen mikrók kerámia belső faláról könnyen eltávolíthatók a szennyeződések, és még gyakori használat és takarítás után sem kell a színfakulástól és karcolásoktól tartani. Belső terük szagsemlegesítő, valamint 99,9 százalékban antibakteriális is, így hatékonyan elpusztítja, és távol tartja a baktériumokat. Ezt a technológiát egyébként a Samsung régóta használja beépíthető sütőiben is.

Kovács Lázár új konyhai kedvencei a kerámia belső térrel rendelkező Samsung mikrohullámú sütők, mert biztos lehet benne, hogy a velük készült fogásokkal sikert arat, és a takarítással sem kell sokat vesződnie.


A kerámia bevonat különleges előnyeit felismerve a Samsung mikrohullámú sütőinek belső terét kerámia felülettel vonta be, hogy minden eddiginél kényelmesebb és egyszerűbb sütést tegyen lehetővé. Az ilyen mikrók kerámia belső faláról könnyen eltávolíthatók a szennyeződések, és még gyakori használat és takarítás után sem kell a színfakulástól és karcolásoktól tartani. Belső terük szagsemlegesítő, valamint 99,9 százalékban antibakteriális is, így hatékonyan elpusztítja, és távol tartja a baktériumokat. Ezt a technológiát egyébként a Samsung régóta használja beépíthető sütőiben is.

Magyarország népszerű mesterszakácsa, Kovács Lázár nem csak az egyszerű karbantartásuk és tartósságuk miatt kedveli a Samsung kerámia bevonatú mikróit és sütőit, hanem stílusos kivitelezésük miatt is.

Ízelítő Kovács Lázár különleges mikrós receptválogatásából:

Szójás-fűszeres pulykacsíkok tésztába göngyölve, tejfölös mártással

Hozzávalók 4 személyre:

a pulykacsíkokhoz:

45 dkg pulykamell

8 darab tortilla lap

1 teáskanál mustár

5 evőkanál szójaszósz

5 evőkanál édes chiliszósz

5 evőkanál napraforgóolaj

4 dkg csíkokra vágott póréhagyma

5 dkg piros kaliforniai paprika

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 evőkanál apróra vágott korianderlevél

1 mokkáskanál őrölt fekete bors

a tejfölös mártáshoz:

1 mokkáskanál szardella pasta

4 evőkanál tejföl

2 evőkanál majonéz

1 teáskanál mustár

2 evőkanál olívaolaj

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:

A pulykamellet hosszában ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, keverőtálba tesszük, majd összekeverjük a szójaszósszal, az édes chili szósszal, a napraforgóolajjal, a mustárral, a zúzott fokhagymával, a csíkokra vágott póréhagymával, a kaliforniai paprikával, a sóval és a borssal.

Az ízesített pulykamell csíkokat kiterítve egy tűzálló, lapos tálra tesszük, majd mikrohullámú sütőbe téve, 300 W-on, grill funkcióval kiegészítve, 12 percig grillezzük úgy, hogy félidőben átforgatjuk a húst. Miután szép pirosra sült, hozzákeverjük az apróra vágott korianderlevelet, majd a tortilla lapokba tekerve, a mikrohullámú sütőbe visszatéve, még 3 percig grillezzük.

A mártáshoz összekeverjük a hozzávalókat, és a langyosra hűlt pulykahúsos tekercseket ebbe mártogatva fogyasszuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.