Finom és valamennyire még egészséges is, elég csak a tökben levő karotinra gondolni.
4-6 adag
Előkészület: 15 perc
Hozzávalók:
- 14 kakaós, vaníliás vagy karamellás száraz keksz, apróra (morzsányira) tördelve
-1 bögre tök püré
- ½ bögre cukor
- 227g lágy mascarpone
- 340g hűtött tejszínhab - magas zsírtartalmú tejszínből kikeverve
- 1 ek olvadt sótlan vaj
- 1 tk vanília aroma
- 2 tk tökös pite fűszer *
Tökös pite fűszerkeverék elkészítése (egyszerű, 5 perc):
Hozzávalók:
Fahéj
Őrölt gyömbér
Szegfűszeg
Szerecsendió
- 1/2 tk fahéjat tegyünk egy kis edénybe esetleg bögrébe
- Adjunk hozzá, ¼ tk őrölt gyömbért
- 1/8 tk őrölt szegfűszeget
- 1/8 tk őrölt szerecsendiót
- Ezt keverjük össze jól!
- Ezt a keveréket használni lehet tökös piténél, édesburgonyás piténél, tejsodónál, tortáknál és kekszeknél.
Tökös sajttorta elkészítése:
- Egy közepes nagyságú tálban keverjük össze a kekszdarabokat/morzsát a vajjal. A keveréket tegyük azoknak a poharaknak az aljába, amiben fel kívánjuk szolgálni. Elég ha csak egy vékony réteget teszünk a poharak aljába, csak egy vékony alapként szolgál ez vajas morzsa.
- Egy nagy tálban egy kézi mixer segítségével a lágy mascarponét keverjük simára, majd adjuk hozzá a tökpürét, a vanília aromát, a cukrot és a tökös pite fűszert, és keverjük, míg jól össze nem keveredik és krémes nem lesz.
- Válasszuk ketté a felvert tejszínhabot és keverjük a nagyobb tál tartalmához, - jól keverjük el benne a tejszínhabot, ne legyen csíkos.
- Tegyünk 1 kanálnyit a poharakba, amiben a vajaskekesz alap van. Egyenletesen oszlassuk el a krémet a poharakban, - a pohár tetejéig pakolhatjuk a tökös krémet.
- Ezt követően tegyük a hűtőbe a krémes finomságot, és tartsuk is a hűvösön, mindaddig, míg felszolgálásra nem kerül. Ha szeretnénk, díszítésképp morzsolhatunk még kekszet a tökös krém tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.