Amaretti házilag

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. szeptember 21. 11:47
Hozzávalók (35-40 db-hoz): 3 db tojásfehérje 30 dkg cukor

A hirtelen beköszöntött hűvös ellen a legjobb védekezés egy-egy csésze finom forró ital. Még finomabb lesz az összhatás, ha kiegészítjük pár szem amarettivel!


Hozzávalók (35-40 db-hoz):

3 db tojásfehérje
30 dkg cukor

30 dkg darált mandula
8 csepp keserűmandula olaj
3 evőkanál porcukor

Fahéj Magazin

1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot.
2. Fél percig tovább verjük, majd fokozatosan beleszórva hozzákeverjük a darált mandulát és a keserűmandula olajat.
3. A masszát 3-4 mm átmérőjű sima csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kissé távolabbra 10 forintos nagyságú halmokat nyomunk belőle. Fél órát pihentetjük.
4. 160 °C-os sütőben világosbarnára sütjük. Sütés után azonnal megszórjuk porcukorral.

Fahéj Magazin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.