Őszibarackos-krémsajtos pite

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. augusztus 27. 18:02
Hozzávalók (egy közepes tepsihez, a képen levő süti fél adagból készült):

A nyár a gyümölcsök, édességek terén pedig a gyümölcsös piték szezonja. Jó meleg hét következik, melyre ideális desszert ez a ripsz-ropsz elkészülő sütemény.


Hozzávalók (egy közepes tepsihez, a képen levő süti fél adagból készült):

1 bögre liszt

1/3 bögre cukor

12 dkg vaj

2 db tojás

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál vanília eszencia

annyi tej, amennyivel egy közepesen lágy tésztát kapun

Fahéj magazin

A tetejére:

20 dkg tejszínes krémsajt

4 evőkanál joghurt

1 db tojás

1 evőkanál vanília eszencia

4 evőkanál cukor

3-4 db őszibarack

1. A cukrot, a vajat és a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a sütőporral elkevert lisztet és fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk.

2. A tésztát kivajazott sütőtálba öntjük, a tetejére rátesszük a meghámozott, felkarikázott barackokat.

3. A krémsajtot, a joghurtot, a tojást, a vaníliát és a cukrot kikeverjük, majd a barackra öntjük.

4. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 40 perc). Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával.Fahéj Magazin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.