Hozzávalók (egy közepes tepsihez, a képen levő süti fél adagból készült):
1 bögre liszt
1/3 bögre cukor
12 dkg vaj
2 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília eszencia
annyi tej, amennyivel egy közepesen lágy tésztát kapun
A tetejére:
20 dkg tejszínes krémsajt
4 evőkanál joghurt
1 db tojás
1 evőkanál vanília eszencia
4 evőkanál cukor
3-4 db őszibarack
1. A cukrot, a vajat és a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a sütőporral elkevert lisztet és fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk.
2. A tésztát kivajazott sütőtálba öntjük, a tetejére rátesszük a meghámozott, felkarikázott barackokat.
3. A krémsajtot, a joghurtot, a tojást, a vaníliát és a cukrot kikeverjük, majd a barackra öntjük.
4. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 40 perc). Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.