Ha megunnánk a gyümölcsök édességként való fogyasztását, irány a konyha. A következő recepttel egy kávés-nutellás kekszet készíthetsz, ami eleget tehet az édesség utáni vágynak. Sajnos a sütőt be kell kapcsolni, de hamar készen vannak a kis kekszek, és hideg krémmel tölthetők, ami talán kárpótlás lehet a sütő beüzemeltetéséért.
Hozzávalók:
- 1 bögre sótlan vaj
- 1+¾ bögre liszt
- ½ bögre barna cukor
- ¼ bögre cukor
- ¼ bögre kakaópor (nem édesített)
- 1 tk vanília aroma
- 2 tk instant kávé
- Nutella
Elkészítés:
- Egy keverő tálban a lágy vajat, a cukrot, a vanília aromát és az instant kávét keverjük össze.
- Egy közepes nagyságú tálba szitáljuk le a lisztet és a kakaóport, és adjuk hozzá a sót.
- Fokozatosan keverjük a lisztet a vajas krémhez, míg csomómentes nem lesz. Ezt majd fedjük le, és tegyük a hűtőbe egy órára.
- Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 5-6 mm vékonyságúra. Vágjuk 2-3 db-ra. Ezeket tegyük egy sütőpapír által kibélelt tepsibe, egymástól kb. 5 cm távolságra.
- Tegyük a sütőbe a tepsit és 150°-on 20 percig süssük. Mikor elkészült, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
- Ha teljesen kihült tegyünk krémet az egyik lapra, majd ezt követően a másik - megmaradt lapot a krémre, mintha szendvics lenne.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.