A Nutellás sajttorta nem igényli a sütő beüzemeltetését - csak a hűtőét-, és nincs benne semmilyen kacifántos lépés, amit ne lehetne megcsinálni. Az alapanyagok beszerzése nem lehetetlen, az elkészítés pedig nem igényel sok időt. Ez a desszert bármilyen húshoz tökéletes desszert lehet, emellett kellemes hűsítő édesség a nyári melegben. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 150 g csokis keksz (apróra törve)
- 3 ek olvasztott sótlan vaj
Töltelékhez:
- 240 g mascarpone
9 160 g Nutella
- 240 ml habtejszín
- 1 tk. tiszta vanília aroma
Díszítéshez:
- Felvert tejszínhab (választható)
- Csoki forgács (választható)
- Apróra vágott pörkölt mogyoró (választható)
Elkészítés:
- Egy közepes méretű tálban keverjük össze az összemorzsolt csokis kekszet az olvasztott vajjal.
- Egy általunk kiválasztott edény - amiben fel kívánjuk szolgálni, példának okáért egy formás kehely - aljába tetszés szerint tegyünk ebből a vajas morzsából és simítsuk el. (Nem tegyünk sokat, mert akkor nem lesz ropogós. Elég annyi, hogy csak alapja legyen a „sütinek”.)
- A tejszínt egy tálban, kézi mixer segítségével keverjük ki kemény habbá, majd tegyük a hűtőbe pihenni.
- Egy nagy tálban kézi mixerrel keverjük össze a mascarponét a Nutellával habossá.
- Keverés közben adjuk hozzá a vaníliát, felvert behűtött tejszínhabot óvatosan keverjük bele a Nutellás masszába.
- Az összekevert Nutellás masszát egy kanál vagy habzsák segítségével tegyük abba a kehelybe/pohárba, amit tálalásra választottunk ki.
- Fogyasztás előtt 2 óra hűtőben pihentetés javasolt.
- Ha szeretnénk, díszíthetjük tejszínhabbal, csoki forgáccsal és az apróra vágott pörkölt mogyoróval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.