Valószínűleg sokan találkoztak már az ehető csészék képével valamelyik közösségi portálon. A kis csészék még csak Olaszországban kaphatók, ám ha beválnak, akkor világszerte forgalomba fognak kerülni. De, hogy mégis mi ez?
A csészék alapötlete egy venezuelai tervező, Enrique Luis Sardi fejéből pattantak ki és egy torinói pékség cukrásza, Cataldo Parisi segített a kivitelezésben, mindezt a híres kávéval foglalkozó LaVazza kutatóközpontjában.
A csészék belsejében levő fehér cukormáz speciális fagyasztási technikájának köszönhetően a külső réteg nem szívja magába a folyadékot, mintegy szigetelőként hat és megakadályozza a tészta vizenyőssé válását.
Ennek a technikának köszönhetően egyazon időben ihatunk kávét és fogyaszthatunk mellé süteményt.
A fogyasztás folyamata egyszerű; „megiszod a kávét és megeszed a csészét” - írja tervező, Sardi.
A sütemény csésze nem csak a kávéról szól! Prezentálni kívánja mindazon kutatásokat, melyeket a LaVazza központjában végeznek. Sokak szerint a csésze környezetvédelmi szempontból is hasznos, hiszen ennek köszönhetően nem kell műanyag poharat használni, ami később a kukában köt ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.