Ehető csészék a LaVazzatól

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. augusztus 07. 16:18
Valószínűleg sokan találkoztak már az ehető csészék képével valamelyik közösségi portálon. A kis csészék még csak Olaszországban kaphatók, ám ha beválnak, akkor világszerte forgalomba fognak kerülni. De, hogy mégis mi ez?

Az egyik híres kávécég egy újfajta technikát dolgozott ki, aminek következtében ténylegesen elfogyaszthatjuk a kávénkat, méghozzá a csészével együtt.


Valószínűleg sokan találkoztak már az ehető csészék képével valamelyik közösségi portálon. A kis csészék még csak Olaszországban kaphatók, ám ha beválnak, akkor világszerte forgalomba fognak kerülni. De, hogy mégis mi ez?

lavazza

A csészék alapötlete egy venezuelai tervező, Enrique Luis Sardi fejéből pattantak ki és egy torinói pékség cukrásza, Cataldo Parisi segített a kivitelezésben, mindezt a híres kávéval foglalkozó LaVazza kutatóközpontjában.

lavazza

A csészék belsejében levő fehér cukormáz speciális fagyasztási technikájának köszönhetően a külső réteg nem szívja magába a folyadékot, mintegy szigetelőként hat és megakadályozza a tészta vizenyőssé válását.

lavazza

Ennek a technikának köszönhetően egyazon időben ihatunk kávét és fogyaszthatunk mellé süteményt.

lavazza

A fogyasztás folyamata egyszerű; „megiszod a kávét és megeszed a csészét” - írja tervező, Sardi.

lavazza

A sütemény csésze nem csak a kávéról szól! Prezentálni kívánja mindazon kutatásokat, melyeket a LaVazza központjában végeznek. Sokak szerint a csésze környezetvédelmi szempontból is hasznos, hiszen ennek köszönhetően nem kell műanyag poharat használni, ami később a kukában köt ki.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.