Amerikai sajttorta

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. augusztus 06. 16:08
Hozzávalók (egy közepes méretű kapcsos tortaformához): - 1,5 bögre darált háztartási keksz - 3 evőkanál barna cukor - fél bögre olvasztott vaj - 45 dkg natúr tejszínes krémsajt (vagy mascarpone) - 1 bögre cukor - 9 1 kiskanál vanília aroma - 3 db tojás - 2 evőkanál liszt - negyed bögre zsírosabb tej

Egy finom sajttorta délutánra? Az előkészítése csak 10 perc, így egy rohanós hétköznapba is beilleszthető ez a finomság.


Hozzávalók (egy közepes méretű kapcsos tortaformához):

- 1,5 bögre darált háztartási keksz
- 3 evőkanál barna cukor
- fél bögre olvasztott vaj
- 45 dkg natúr tejszínes krémsajt (vagy mascarpone)
- 1 bögre cukor
- 9 1 kiskanál vanília aroma
- 3 db tojás
- 2 evőkanál liszt
- negyed bögre zsírosabb tej

Fahéj Magazin

1. A darált kekszet a barna cukorral és az olvasztott vajjal összekeverjük, kerek kapcsos tortaformába szedjük, majd egyenletesen az aljára nyomkodjuk.
2. A töltelékhez a krémsajtot a cukorral, a vanília aromával és a tojásokkal elkeverjük, majd belekeverjük a lisztet és a tejet.
3. A tölteléket a keksztésztára öntjük és elsimítjuk.
4. 180 °C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.Fahéj Magazin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.