A nyár klasszikus slágere - a szilvás gombóc

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. augusztus 13. 14:14
Hozzávalók (kb. 15 db gombóchoz):

Nagymamáink egyik specialitása. Valószínűleg igen kevés olyan kisgyermek van, aki nem szerette ezt a finomságot, és a mai napig sokan bolondulnak érte. Lepjük meg magunkat és szeretteinket egy finom szilvás gombóccal!


Hozzávalók (kb. 15 db gombóchoz):

- 1 kg krumpli

- 2 db tojás

- 2 evőkanál búzadara

- 20-25 dkg liszt (amennyit a krumpli felvesz)

- szilva

- prézli, kevés olaj

Fahéj Magazin

1. A krumplit héjában megfőzzük, majd hámozzuk, áttörjük, és ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, a búzadarát és a lisztet.
2. Átgyúrjuk, szűk fél cm-esre nyújtjuk, 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk.
3. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy magozott szilvát (tehetünk a szilva közepébe egy-egy kockacukrot is), összenyomkodjuk a széleket, és kigömbölygetjük a gombócokat.
4. Lobogó vízbe tesszük, addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.
5. A prézlit kevés olajon megpirítjuk, beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat, majd porcukrot és fahéjat szórunk rájuk.

Fahéj Magazin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.