Sztanó Orsolya receptjei - www.facebook.com/Thewonderingchef
Marco narancssárga tésztája
Nagyon egyszerű, mégis különleges és finom étel. A név egy kicsit becsapós, nem lesz narancssárga színű a tészta, de természetesen a paradicsomszósz és a tejszín keverékéből nagyon szép színt fogunk kapni.
Hozzávalók (3-4 személyre):
- 250 g riggatoni tészta (vagy vastagabb csövű tészta, például penne vagy kagyló)
- 100 g sűrű paradicsompüré
- 1,5 dl főzőtejszín
- friss oregánó levelek apróra vágva
- só, fehérbors
- 1 kiskanál olívaolaj
- 1 marék zöld és fekete olívabogyó
1. Megfőzzük a tésztát. (Arra mindig figyeljünk, hogy nem szabad túlfőzni.)
2. Közben egy kicsi serpenyőben vagy lábasban elkészítjük a szószt. Az olajat megmelegítjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Gyorsan kevergetjük, hogy ne égjen le.
3. Beleöntjük a tejszínt és addig kevergetjük, míg fel nem forr. Ha nagyon sűrű, akkor adhatunk hozzá egy kis vizet. Sóval, fehérborssal ízesítjük.
4. Összekeverjük a már leszűrt tésztával, majd hozzáadjuk az oregánót és az olívabogyókat. Nem kötelező, de egy kis frissen reszelt parmezán sajt nem rontja el.
10 perces saláta
Pillanatok alatt kész és nagyon-nagyon finom! Az avokádó vásárlásánál mindenképpen figyeljünk oda a minőségre. Óvatosan nyomkodjuk meg és csak akkor vásároljunk belőle, ha picit puha (sem a kemény, sem a nagyon puha nem megfelelő). Narancsos bors helyett használhatunk egy csipet curryt vagy kurkumát.
Hozzávalók (3-4 személyre):
- 250 g általunk választott tészta (penne vagy a farfalle)
- 1 db avokádó
- 1 marék hagymacsíra (vagy brokkoli-, retek- illetve póréhagymacsíra)
- 2 csipet narancsos bors
- 2-3 evőkanál fenyőmag
- 1 evőkanál olívaolaj
1. A tésztát megfőzzük.
2. Egy kis serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a fenyőmagot (vigyázni kell, mert pillanatok alatt leég).
3. Az avokádót apró kockákra vágjuk.
4. A tésztát leszűrjük, lehűtjük, majd hozzákeverjük az olívaolajat és a narancsos borsot.
5. Végül hozzáadjuk az avokádót, a fenyőmagot és a csírát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.