Variációk egy témára: pár perces tészták

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. július 16. 16:21
Sztanó Orsolya receptjei - www.facebook.com/Thewonderingchef

Ha nincs kedvünk órákat tölteni a konyhában, vagy, ha hirtelen és váratlanul toppannak be a vendégek, akkor jól jöhet pár ötlet egy gyors tészta elkészítéséhez.


Sztanó Orsolya receptjei - www.facebook.com/Thewonderingchef

Marco narancssárga tésztája

Nagyon egyszerű, mégis különleges és finom étel. A név egy kicsit becsapós, nem lesz narancssárga színű a tészta, de természetesen a paradicsomszósz és a tejszín keverékéből nagyon szép színt fogunk kapni.

Hozzávalók (3-4 személyre):

- 250 g riggatoni tészta (vagy vastagabb csövű tészta, például penne vagy kagyló)

- 100 g sűrű paradicsompüré

- 1,5 dl főzőtejszín

- friss oregánó levelek apróra vágva

- só, fehérbors

- 1 kiskanál olívaolaj

- 1 marék zöld és fekete olívabogyó

Fahéj Magazin

1. Megfőzzük a tésztát. (Arra mindig figyeljünk, hogy nem szabad túlfőzni.)

2. Közben egy kicsi serpenyőben vagy lábasban elkészítjük a szószt. Az olajat megmelegítjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Gyorsan kevergetjük, hogy ne égjen le.

3. Beleöntjük a tejszínt és addig kevergetjük, míg fel nem forr. Ha nagyon sűrű, akkor adhatunk hozzá egy kis vizet. Sóval, fehérborssal ízesítjük.

4. Összekeverjük a már leszűrt tésztával, majd hozzáadjuk az oregánót és az olívabogyókat. Nem kötelező, de egy kis frissen reszelt parmezán sajt nem rontja el.

10 perces saláta

Pillanatok alatt kész és nagyon-nagyon finom! Az avokádó vásárlásánál mindenképpen figyeljünk oda a minőségre. Óvatosan nyomkodjuk meg és csak akkor vásároljunk belőle, ha picit puha (sem a kemény, sem a nagyon puha nem megfelelő). Narancsos bors helyett használhatunk egy csipet curryt vagy kurkumát.

Fahéj Magazin

Hozzávalók (3-4 személyre):

- 250 g általunk választott tészta (penne vagy a farfalle)

- 1 db avokádó

- 1 marék hagymacsíra (vagy brokkoli-, retek- illetve póréhagymacsíra)

- 2 csipet narancsos bors

- 2-3 evőkanál fenyőmag

- 1 evőkanál olívaolaj

1. A tésztát megfőzzük.

2. Egy kis serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a fenyőmagot (vigyázni kell, mert pillanatok alatt leég).

3. Az avokádót apró kockákra vágjuk.

4. A tésztát leszűrjük, lehűtjük, majd hozzákeverjük az olívaolajat és a narancsos borsot.

5. Végül hozzáadjuk az avokádót, a fenyőmagot és a csírát.

Fahéj Magazin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.