Trattoria a teraszon

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. július 16. 16:18
További apró ötletek, partifalatok a Fahéj magazin nyári számában!

Barátokkal beszélgetni, borozni az egyik legjobb dolog a nyári estéken. Persze a bor mellé némi ropogtatnivaló is elkél, mint például az olaszok nagy kedvence, a grissini.


További apró ötletek, partifalatok a Fahéj magazin nyári számában!

Grissini

Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):

50 dkg kenyérliszt

3 dl meleg víz

1 csomag szárított élesztő

1 teáskanál só

1 teáskanál méz

3 teáskanál olívaolaj

Fahéj Magazin

1. A lisztben elkeverjük az élesztőt és a víz kivételével hozzáadjuk a többi alapanyagot.

2. Elkezdjük dagasztani, fokozatosan adva hozzá a vizet (lehet, hogy nem fog kelleni az összes).

3. Hólyagosra dagasztjuk, majd meleg helyen legalább a kétszeresére kelesztjük.

4. A megkelt tésztát 20 egyforma méretű darabra osztjuk, melyekből rudakat sodrunk. A sodort vastagság kb. kétszeresét fogjuk kapni sütés után.

5. Kivajazott tepsibe tesszük a rudakat és 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

Fahéj Magazin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.