Süssünk levendulával!

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. július 16. 16:09
További levendulás sütemények és levendulával készített lakásdekorációs ötletek a Fahéj magazin nyári számában.

A nyári sütemények, desszertek, fagyik és szörpök egyik legdivatosabb ízesítője a levendula. Rusztikus hangulat világoslilában - biztos siker minden alkalomra!


További levendulás sütemények és levendulával készített lakásdekorációs ötletek a Fahéj magazin nyári számában.

Csokoládémousse levendulás habcsókkal

Hozzávalók (6 adaghoz):

- 4 dl teljes tej

- 3 dl habtejszín

- 10 dkg cukor

- 4 db tojássárga

- 1 evőkanál kukoricakeményítő

- 22 dkg étcsokoládé felaprítva

Fahéj Magazin

A habcsókhoz:

- 2 db tojásfehérje

- 1 csipet só

- 4,5 dkg cukor

- 1 teáskanál szárított levendula

- 1-2 csepp lila ételfesték

1. A tejet, a habtejszínt és a cukor felét feltesszük főni egy lábasba. A tojássárgákat a cukor másik felével és a kukoricakeményítővel világosra keverjük. Ha a tejes keverék felforrt, folyamatos keverés mellett a tojássárgás részhez öntjük, majd az egészet visszaöntjük a lábasba és besűrítjük.

2. Az étcsokoládét egy nagy tálba tesszük, fölé egy szűrőt helyezünk, ráöntjük a tejes krémet. Várunk egy percet, hogy a csokoládé olvadni kezdjen, majd simára keverjük. Ha langyosra hűlt, elosztjuk 6 szilikon- vagy egyéb formában.

3. Néhány órára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt egy órával a formákat kivesszük a mélyhűtőből, és a csokoládémousse-t kipattintjuk belőlük. Hagyjuk kiolvadni.

4. A habcsókhoz a tojásfehérjéket a sóval lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd fényes, kemény habot verünk belőle.

5. A levendulát kézzel vagy mozsárban összetörjük, és az ételfestékkel együtt a habhoz adjuk.

6. Sima csöves habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire csíkokat húzunk belőle. 2 és fél órát 95 fokos sütőben szárítjuk. Ha kihűlt, széttördeljük. A mousse mellé tálaljuk.

Fahéj Magazin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.