További levendulás sütemények és levendulával készített lakásdekorációs ötletek a Fahéj magazin nyári számában.
Csokoládémousse levendulás habcsókkal
Hozzávalók (6 adaghoz):
- 4 dl teljes tej
- 3 dl habtejszín
- 10 dkg cukor
- 4 db tojássárga
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 22 dkg étcsokoládé felaprítva
A habcsókhoz:
- 2 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 4,5 dkg cukor
- 1 teáskanál szárított levendula
- 1-2 csepp lila ételfesték
1. A tejet, a habtejszínt és a cukor felét feltesszük főni egy lábasba. A tojássárgákat a cukor másik felével és a kukoricakeményítővel világosra keverjük. Ha a tejes keverék felforrt, folyamatos keverés mellett a tojássárgás részhez öntjük, majd az egészet visszaöntjük a lábasba és besűrítjük.
2. Az étcsokoládét egy nagy tálba tesszük, fölé egy szűrőt helyezünk, ráöntjük a tejes krémet. Várunk egy percet, hogy a csokoládé olvadni kezdjen, majd simára keverjük. Ha langyosra hűlt, elosztjuk 6 szilikon- vagy egyéb formában.
3. Néhány órára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt egy órával a formákat kivesszük a mélyhűtőből, és a csokoládémousse-t kipattintjuk belőlük. Hagyjuk kiolvadni.
4. A habcsókhoz a tojásfehérjéket a sóval lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd fényes, kemény habot verünk belőle.
5. A levendulát kézzel vagy mozsárban összetörjük, és az ételfestékkel együtt a habhoz adjuk.
6. Sima csöves habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire csíkokat húzunk belőle. 2 és fél órát 95 fokos sütőben szárítjuk. Ha kihűlt, széttördeljük. A mousse mellé tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.