Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojássárgája
- 10 tojásfehérje
- 15-15 dkg kristálycukor és darált dió vagy mandula
- 10 kanál liszt
- 8 dkg étcsokoládé.
A krémhez:
- 3 dkg vaj
- 5 dl tejszín
- 8 dkg étcsokoládé,
A díszítéshez: csokidara, sárgabarack darabkák.
A tojásfehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tojássárgákhoz keverjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert diót vagy mandulát, az olvasztott csokoládét és a habot. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben, nyitott sütőajtónál megsütjük.
A krémhez megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a felmelegített tejszínt, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és lehűtjük. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk, úgy hogy az alsó rész legyen a legvastagabb. Megtöltjük a krémmel, az oldalát és a tetejét is bevonjuk, és megszórjuk csokidarával, végül a csokoládétorta tetejét, barackdarabkákkal kirakjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.