Ropogós sült csirkés receptek

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. július 25. 21:07
Csirkemell íjászmester módra

Íme, három finom és különleges csirkés recept, amelyek frissek és ropogósak, hiszen a csirkét is ellehet több féle variációban is készíteni.


Csirkemell íjászmester módra

Finom csirkés receptet, amely a férjek kedvence is lehet, hiszen sörrel készül.

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell filé, 12 dkg vékony húsos szalonna, 1 tojás, 8 dkg liszt, 0,5 dl sör,1 dl tej, csipet só, olaj.

A húst megmossuk, majd kb. 2-3 cm kockákra vágjuk. A szalonnát is felkockázzuk, majd felváltva a csirkékkel nyársra húzzuk. Egy tálban a tojást felverjük, adunk hozzá lisztet, sört, kevés sót, felöntjük a tejjel és jó kikeverjük.

A nyársakat először megforgatjuk lisztben majd a sörös tésztában és forró olajban kisütjük. Egy konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük majd friss salátával tálaljuk.

Pirított csirke jóasszony módra

Gyorsan elkészíthető finom csirkés recept a hétvégi ebédhez.

Hozzávalók:

1 nagyobb konyhakész csirke, só, bors, 5 dkg liszt, 10 dkg főzőmargarin, kis paradicsompüré, 20 dkg csiperkegomba, vöröshagyma, 15 dkg húsos szalonna, 1 kg burgonya, olaj.

A csirkét feldaraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Ezután egy tálba lisztet teszünk és a csirkét mindkét oldalán beleforgatjuk, majd serpenyőben, forró margarinban hirtelen megsütjük, ezután felöntjük egy kevés vízzel és puhára pároljuk. Ha zsírjára sült kiszedjük, és egy tálra tesszük.

receptek_cikktartalmi_kattintos

A visszamaradt zsírban paradicsompürét egy kis kanál liszttel megpirítjuk, és felöntjük kevés vízzel. A gombát, a hagymát és a szalonnát is felkockázzuk és mindegyiket megpirítjuk a serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a végén a ragut a megsütött csirkére halmozzuk tálaláskor és sült krumplival tálaljuk. Friss salátát kínáljunk hozzá.

Pirított csirke vadász módra

Finom barnamártással készült csirkés recept, amelyhez fehér bort is használunk.

Hozzávalók:

1 konyhakész nagyobb csirke, só, bors, 6 dkg liszt, olaj, vöröshagyma, 20 dkg gomba, 15 dkg csirkemáj, 5 dkg paradicsompüré, 2 dl száraz fehérbor.

A gyors barnamártáshoz:

4 kanál olaj, 3 kanál cukor, 1 sárgarépa, 2 kanál liszt, 3 dl víz, 2 kanál Worcester mártás, só, bors.

A csirkét vágjuk négy részre, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben. Ezután egy serpenyőben forró olajban süssük aranysárgára minden oldalát, vegyük ki és tegyük félre a sült csirkét.

A gyors barnamártáshoz az olajon a cukrot karamellizáljuk barnára, a sárgarépát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk és ezt is megpirítjuk a karamellizált cukron. Ha kész van, liszttel szórjuk, meg ez besűríti és öntsük fel kevés vízzel. Addig forraljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul. Ezután szűrjük át adjunk hozzá Worcester szószt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A hagymát, a csirkemájat és a gombát is vágjuk fel, majd először a hagymát pirítsuk meg olajon, majd adjuk hozzá a gombát, és végül a májat. Jó alaposan pároljuk, majd pirítsuk meg mindhármat, és ha zsírjára sült sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén adjuk hozzá a paradicsompürét, a barnamártást és öntsük fel finom fehér borral. Ha kész tegyük bele a csirkét is és együtt pároljuk még egy pár percig.

Párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.