További pácreceptek, grillköretek a Fahéj magazin nyári számában!
Sztanó Orsolya receptjei - www.facebook.com/Thewonderingchef
Barbecue mártás
Hozzávalók (4-5 szelet húshoz):
- 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 dl ketchup
- fél dl almaecet
- 2 evőkanál Worcestershire szósz
- kevés chilipor
- 3 evőkanál cukor
Egy kis lábasban megpirítjuk a hagymát a fokhagymával, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Gyakori kevergetés közben alacsony lángon addig főzzük, míg sűrű nem lesz.
Csirkeszárnyhoz és oldalashoz a legfinomabb szezámmal sütve.
Csirke-hagyma-szalonna nyárs
Hozzávalók (1 nyárshoz):
- 2 vastag szelet lilahagyma
- 3 vastag kocka csirkemell
- 3 közepes kocka szalonna
Sütés előtt szórjuk meg a nyársakat pirospaprikával és friss (vagy olajban eltett) medvehagymával.
Korianderes újkrumpli
Hozzávalók (3-4 személyre):
- 1 kg újkrumpli héjában megfőzve
- 1 marék friss korianderlevél
- 1 db citrom leve
- 1 evőkanál vaj
- só
1. A főtt burgonyákat félbevágjuk.
2. Egy serpenyőt helyezünk a grillre, megolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk benne a krumplikat. Megszórjuk a korianderrel, rácsepegtetjük a citromlevet és megsózzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.