Nyáresti sütőgetés

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. július 16. 16:07
További pácreceptek, grillköretek a Fahéj magazin nyári számában!

Végre itt a grillszezon! Egy kis rafinériával finomabbnál finomabb pácokat készíthetünk a grillezendő húsokhoz, de a köretekről se feledkezzünk meg!


További pácreceptek, grillköretek a Fahéj magazin nyári számában!

Sztanó Orsolya receptjei - www.facebook.com/Thewonderingchef

Barbecue mártás

Hozzávalók (4-5 szelet húshoz):

- 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva

- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva

- 1 dl ketchup

- fél dl almaecet

- 2 evőkanál Worcestershire szósz

- kevés chilipor

- 3 evőkanál cukor

Fahéj Magazin

Egy kis lábasban megpirítjuk a hagymát a fokhagymával, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Gyakori kevergetés közben alacsony lángon addig főzzük, míg sűrű nem lesz.

Csirkeszárnyhoz és oldalashoz a legfinomabb szezámmal sütve.

Csirke-hagyma-szalonna nyárs

Hozzávalók (1 nyárshoz):

- 2 vastag szelet lilahagyma

- 3 vastag kocka csirkemell

- 3 közepes kocka szalonna

Sütés előtt szórjuk meg a nyársakat pirospaprikával és friss (vagy olajban eltett) medvehagymával.

Fahéj Magazin

Korianderes újkrumpli

Hozzávalók (3-4 személyre):

- 1 kg újkrumpli héjában megfőzve

- 1 marék friss korianderlevél

- 1 db citrom leve

- 1 evőkanál vaj

- só

1. A főtt burgonyákat félbevágjuk.

2. Egy serpenyőt helyezünk a grillre, megolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk benne a krumplikat. Megszórjuk a korianderrel, rácsepegtetjük a citromlevet és megsózzuk.

Fahéj Magazin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.