Elkészítési idő: 2 óra 10 perc
Hozzávalók a tésztához
10 dkg vaj, 25 dkg finomliszt, 3 tojás, késhegynyi só. A töltelékhez: 6 tojás, 25 dkg cukor, 2 dl tej, 1 csomag (6 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való), késhegynyi só, 75 dkg tehén-túró.
A forma kikenéséhez: vaj. A tetejére: 20-25 szem ringló, 1 csomag narancsízű zselépor.
Előkészítés
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Utóbbihoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A tejet a pudingporral meg a sóval simára dolgozzuk, a cukros tojáshoz adjuk.
A túrót áttörjük, és apránként hozzáadjuk az előző masszát (nem a túrót keverjük be-le, mert nehezebben keveredik el).
A tésztával egy kivajazott, 23 centi átmérőjű tortakarikát egyben kibélelünk úgy, hogy magas pereme is legyen, és véletlenül se lyukadjon ki sehol, mert akkor a töltelék kifolyik.
A túrós masszát beleöntjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal 75-80 percig sütjük.
Megvárjuk, amíg kihűl, végül a tetejét apró kockákra vágott ringlóval beszórjuk, majd az előírás szerint elkészített zselével bevonjuk, és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.