Tésztáját ajánlott egy napig pihentetni, de emellett nem túl rafinált a mézes sütemény elkészítése. Hogyan fogjunk hozzá?
Hozzávalók:
- 3 dl méz
- 4 dl cukor
- 1 1/2 evőkanál gyömbér
- 1 1/2 evőkanál fahéj
- 1 evőkanál szegfűszegpor
- 350 g margarin
- 3 dl tejszín
- 1 1/2 kg liszt
- 1 evőkanál sütőpor
A mézet, a cukrot, a fűszert, a margarint összekeverjük. A tejszínt felkeverjük, óvatosan apránként beleöntjük a masszába. A sütőport beleszórjuk a liszt felébe, majd a liszt felét (vagyis ezt) keverjük a masszához. Keményre gyúrt tésztát letakarjuk, 1 napig pihentetjük.
Másnap hozzágyúrjuk a liszt másik felét, majd kinyújtjuk (kb. 0,5 mm vastagra.) Ha szétfolyik, tegyünk hozzá még lisztet.
Majd előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. 1-2 hétig ropogós, utána puhul meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.