Hozzávalók:
- 1,5 liter tej
- 15 dkg cukor
- 4 tojás,
- 1 evőkanál liszt
- 1 zacskó vaníliás cukor
- csipetnyi só.
A tojásfehérjéből 5 dkg cukorral kemény habot verek, majd félliternyi forralt tejbe beleszaggatom. Ha az egyik fele megfőtt, lapátkanállal óvatosan megfordítva a másik felét is megfőzöm, ezután szűrőkanállal kiszedem a tejből, és tálra rakom. A visszamaradt tejet hozzáöntöm a többi tejhez. A tojássárgáját simára keverem a maradék cukorral, majd kevés tejet hozzáöntve, a liszttel is simára keverem.
Ezután apránként hozzáöntöm a többi tejet, és kis lángon addig keverem, amíg egy kicsit megsűrűsödik. Ha kihűlt, belekeverem a vaníliás cukrot és a sót, majd tetejére teszem a főtt habgaluskákat. A hűtőszekrényben jól lehűtöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.