Madártej gyorsan és egyszerűen

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. július 17. 11:59
Hozzávalók:

A madártej egyike a legfinomabb édességeknek, desszerteknek. Íme, egy egyszerű, finom recept, mellyel te is meglepheted barátaidat.


Hozzávalók:

- 1,5 liter tej

- 15 dkg cukor

- 4 tojás,

- 1 evőkanál liszt

- 1 zacskó vaníliás cukor

- csipetnyi só.

A tojásfehérjéből 5 dkg cukorral kemény habot verek, majd félliternyi forralt tejbe beleszaggatom. Ha az egyik fele megfőtt, lapátkanállal óvatosan megfordítva a másik felét is megfőzöm, ezután szűrőkanállal kiszedem a tejből, és tálra rakom. A visszamaradt tejet hozzáöntöm a többi tejhez. A tojássárgáját simára keverem a maradék cukorral, majd kevés tejet hozzáöntve, a liszttel is simára keverem.

Ezután apránként hozzáöntöm a többi tejet, és kis lángon addig keverem, amíg egy kicsit megsűrűsödik. Ha kihűlt, belekeverem a vaníliás cukrot és a sót, majd tetejére teszem a főtt habgaluskákat. A hűtőszekrényben jól lehűtöm.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.