Hozzávalók:
- 1 csésze kristálycukor
- 2 csésze szénsavmentes ásványvíz
- 1 evőkanál levendula (ami nem volt permetezve, tehát étkezési célra is felhasználható)
- 2 és fél kanál kicsavart citromlé
- 2 evőkanál vodka, de más alkohollal is helyettesíthető.
Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon főzzük össze a cukrot és a vizet, majd adjuk hozzá a levendulavirágot, és főzzük sziruppá.
Egy 5 perc elteltével vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni kb. 10 percig, amíg a szirup kissé kihűl. Végül egy szűrön keresztül öntsük a szirupot egy nagyobb üvegtálba, így a levendulavirágot felfogjuk.
A szirupot a tálban öntsük fel vodkával és citromlével, majd keverjük össze és tegyük be a fagyasztóba a sorbetet, amíg kellő állagúra nem fagy.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.