Jeges finomság forró napokra

Jeges finomság forró napokra

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. július 16. 15:48
Aztán már csak egy jó adag türelem szükséges, hogy kivárjuk, amíg megfagy a mélyhűtőben.

A jégkása - vagy olaszul granita - az egyik legegyszerűbben elkészíthető nyári édesség. Nem kell hozzá fagylaltgép és rövid idő alatt összeállítható.


Aztán már csak egy jó adag türelem szükséges, hogy kivárjuk, amíg megfagy a mélyhűtőben.

További granita receptek a Fahéj magazin aktuális, nyári számában!

Vörösboros jégkása

Fahéj Magazin

Hozzávalók (2 személyre):

- 1,5 dl száraz vörösbor

- 1 dl víz

- 3 evőkanál cukor

- fél lime leve

1. A vízből és a cukorból cukorszirupot főzünk. Ehhez a vizet a cukorral feltesszük főni, kb. 10 percet gyöngyöztetjük. A kész cukorszirupot teljesen kihűtjük.

2. A kihűlt szirupot összekeverjük a borral és belefacsarjuk fél lime levét.

3. Egy fagyasztható lapos tálba öntjük és mélyhűtőbe tesszük. 3-4 óra alatt megfagyasztjuk úgy, hogy fél óránként-óránként villával összekeverjük.

Fahéj Magazin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.