Aztán már csak egy jó adag türelem szükséges, hogy kivárjuk, amíg megfagy a mélyhűtőben.
További granita receptek a Fahéj magazin aktuális, nyári számában!
Vörösboros jégkása
Hozzávalók (2 személyre):
- 1,5 dl száraz vörösbor
- 1 dl víz
- 3 evőkanál cukor
- fél lime leve
1. A vízből és a cukorból cukorszirupot főzünk. Ehhez a vizet a cukorral feltesszük főni, kb. 10 percet gyöngyöztetjük. A kész cukorszirupot teljesen kihűtjük.
2. A kihűlt szirupot összekeverjük a borral és belefacsarjuk fél lime levét.
3. Egy fagyasztható lapos tálba öntjük és mélyhűtőbe tesszük. 3-4 óra alatt megfagyasztjuk úgy, hogy fél óránként-óránként villával összekeverjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.