Hozzávalók:
- 2 marék friss bazsalikomlevél
- 1 marék petrezselyemzöld
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 dkg parmezán (vagy pecorino) sajt
- 2 evőkanál pirított fenyőmag
- kevés só és bors
- kb. 1 dl extra szűz olívaolaj (amennyit felvesz a pesto)

1. Az olívaolaj és sajt kivételével a hozzávalókat mozsárban összezúzzuk. (Fontos, hogy fémet nem használhatunk ehhez a művelethez, a bazsalikom ugyanis megkeseredik, ha fémmel érintkezik.)
2. Amikor már pépes, hozzáadjuk a sajtot, majd lassan belecsurgatjuk az olívaolajat. Üvegbe töltjük, a tetejére olívaolajat öntünk. Hűtőben kb. egy hétig eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.