Eper fagylat csokoládéba mártott eperrel!

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. július 19. 16:01
Hozzávalók: 1 főre:

Ki tudna ellenállni egy tál illatos epernek fagyival és csokoládémázzal? Mi biztosan nem! Íme, a recept hozzá!


Hozzávalók: 1 főre:

- 10 db eper

- csokimáz

- 3 evőkanál kakaó

- 3 evőkanál cukor

- 2 evőkanál víz

- diónyi vaj

- 1 gombóc fagyi

fagylalt

Leírás:

Az epret alaposan megmossuk, lecsurgatjuk és a csumájával együtt, hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy lehűljön. A csokimázat elkészítjük, a kakaót, cukrot, vizet felforraljuk, majd a tűzről levesszük, és hozzá adjuk a vajat.

Az eper csúcsát a csokimázba mártjuk, egy tányérra rakjuk és megvárjuk, míg megdermed. Lehetőleg fehér tányérra, amin tálaljuk majd a desszertet, a maradék csokimázból szabálytalan köröket csurgatunk.

Az epret ráhelyezzük a tányérra, majd a közepébe 1 gombóc fagyit rakunk, amire szintén rakunk a csokiból tetszés szerint.

Elkészítési idő: 1 óra

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.