Hozzávalók: 1 főre:
- 10 db eper
- csokimáz
- 3 evőkanál kakaó
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál víz
- diónyi vaj
- 1 gombóc fagyi
Leírás:
Az epret alaposan megmossuk, lecsurgatjuk és a csumájával együtt, hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy lehűljön. A csokimázat elkészítjük, a kakaót, cukrot, vizet felforraljuk, majd a tűzről levesszük, és hozzá adjuk a vajat.
Az eper csúcsát a csokimázba mártjuk, egy tányérra rakjuk és megvárjuk, míg megdermed. Lehetőleg fehér tányérra, amin tálaljuk majd a desszertet, a maradék csokimázból szabálytalan köröket csurgatunk.
Az epret ráhelyezzük a tányérra, majd a közepébe 1 gombóc fagyit rakunk, amire szintén rakunk a csokiból tetszés szerint.
Elkészítési idő: 1 óra
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.