Egy falat Franciaország: meggyes clafoutis

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. július 16. 16:11
Elkészítési ideje rövid, és szinte bármilyen nyári gyümölcsből készíthetjük. Az autentikus verzió magos feketecseresznyével készül, de bátran használhatunk meggyet, őszibarackot, szilvát és málnát is.

A franciák kedvenc süteménye, az eredetileg Limousin tartományból származó clafoutis (magyarul tejespite) méltán a nyár egyik slágerdesszertje.


Elkészítési ideje rövid, és szinte bármilyen nyári gyümölcsből készíthetjük. Az autentikus verzió magos feketecseresznyével készül, de bátran használhatunk meggyet, őszibarackot, szilvát és málnát is.

Fahéj Magazin

Hozzávalók (egy kisebb sütőtálhoz):

- 12 dkg liszt

- 3 dl teljes tej

- 8 dkg cukor

- 3 db tojás

- 1 kiskanál vanília aroma

- 40 dkg meggy

1. A meggyet kimagozzuk, és egyenletesen elosztjuk egy kivajazott sütőtál alján.

2. A tojásokat a cukorral felverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet és a lisztet.

3. A tésztát a meggyre öntjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Fahéj Magazin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.