Hozzávalók: 20 dkg liszt, 3-4 ek. Instant kávéital, 1 sütőpor, 1 csipet só, 5 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 dl tejszín, kevés tej. Ízlés szerint rum, vagy rumaroma.
A krémhez:
2,5 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 3 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor.
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a sütőport, és a csipet sót, majd egy fakanállal elkeverjük.
Közben egy másik tálba beletesszük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig egy robotgéppel kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a puha vajat, és a 4 evőkanál kávéitalt, és az 1 dl tejszínt. Robotgéppel újra átkeverjük, majd ezt hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és egy fakanállal elvegyítjük. Egy csepp rumot is tehetünk a tésztába, vagy ha ez nincs rumaroma is megfelel.
Az így kapott tésztát beletöltjük a muffin papírokba, és előmelegített sütőbe tolva 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Ne tegyünk túl sok tésztát a formákba, hogy a kisült muffinok tetejét tudjuk majd krémmel díszíteni.
A krémhez felverünk kemény habbá 2,5 dl tejszínt, majd hozzáadjuk a mascarponét, és a cukrot, majd addig keverjük robotgéppel, amíg kellően szilárd habot nem kapunk. Fontos hogy a tejszín jó le legyen hűtve, mert csak így lesz a tejszínhab megfelelő állagú.
Amikor a muffinok kihűltek a tetejüket megkenjük a tejszínhabos mascarpone krémmel, megszórjuk kakaóporral és olvasztott csokoládéval díszítjük. Később a megmaradt tejszínes krémből készíthetünk tiramisut.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.